Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Christie’s vinde diamantul The Rock, cea mai mare piatră prețioasă scoasă la licitație vreodată

Celebrul diamant The Rock, de 228 de carate, cea mai mare piatră preţioasă de acest fel care a fost scoasă vreodată la licitaţie, va fi pus în vânzare de casa Christie’s pe 11 mai, a anunţat marţi, într-un comunicat, casa de licitaţii britanică.

Cu o valoare estimată între 20.000.000-30.000.000 de dolari, diamantul în formă de pară The Rock este vedeta licitației Geneva Magnificent Jewels, care va avea loc pe 11 mai, în cadrul Săptămânii Luxului, un eveniment sub egida Christie’s, se mai arată în documentul citat.

The Rock este o piatră prețioasă extrem de rară, extrasă și șlefuită în Africa de Sud, în urmă cu peste două decenii. Totodată, este cel mai mare diamant alb care a fost licitat vreodată.

"The Rock face parte din portofoliul celor mai deosebite și legendare pietre prețioase care au fost licitate de Christie's din 1766. Piața diamantelor este deosebit de plină de viață și suntem încrezători că această piatră prețioasă senzațională va capta atenția colecționarilor din întreaga lume în această primăvară.", a precizat Rahul Kadakia, șeful departamentului internațional de bijuterii al Christie's.

Institutul Gemologic al Americii a clasificat piatra prețioasă ca fiind un diamant de culoare G, cu o claritate VS1. Licitația va fi însoțită de un certificat în care se precizează că The Rock este cel mai mare diamant în formă de pară clasificat de Institutul Gemologic, mai precizează Christie's.

Piatra prețioasă va face parte dintr-un turneu mondial, înainte de a fi licitată în luna mai. Diamantul va putea fi văzut mai întâi în showroom-urile Christie's din Dubai, Taipei și New York, iar apoi va ajunge la Geneva, unde va fi una dintre bijuteriile licitațiilor din cadrul Săptămânii Luxului de la Christie's.

Casa de licitații Christie's a mai intermediat vânzarea diamantului The Rock, în urmă cu aproape două decenii, într-o licitație private. Recent, casa de licitație a fost solicitată pentru a intermedia din nou vânzarea pe piața publică a acesteia, după ce a crescut cererea de diamante, a declarat pentru Bloomberg Rahul Kadakia, șeful departamentului international de bijuterii al Christie's.

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE