Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Dinte de mamut, scos la licitație în Capitală

Un dinte de mamut, vechi de 100.000 de ani, este scos la licitație, în Capitală. Molarul fosilizat provine de la un mamut blănos și este însoțit de certificat de expertiză eliberat de Institutul Geologic al României.

Exemplarul are prețul de pornire de doar 400 de euro. Până acum, dintele a atras aproximativ 100 de oferte, însă numărul ar putea crește până joi, când va avea loc licitația. Acesta a fost descoperit în zona Horezu și a ajuns în posesia familiei colecționarului care îl deține în prezent.

”Acest exemplar a fost transmis din generație în generație și, iată, colecționarul a binevoit să scoată la licitație această piesă. Exemplarul are prețul de pornire de 400 de euro. Acesta este însoțit și de certificatul de expertiza emis de Institutul Geologic al României. O astfel de piesă este căutată de mari colecționari de istorie sau de pasionați de științe naturale. Toți cei interesați de acest molar au venit personal să îl vadă, să îl examineze,” a explicat Alina Panico, PR manager, casă de licitații.

Până acum, au fost depuse aproximativ 100 de oferte pentru dintele de mamut. Cel mai probabil, potrivit organizatorilor, la licitația de joi vor participa și unele muzee. Până atunci, exemplarul este expus în Capitală și atrage deja vizitatori.

Ce alte obiecte pot fi cumpărate

Pe lângă dintele de mamut, la licitație mai pot fi cumpărate și mai multe obiecte care au aparținut familiilor pictorilor Theodor Aman și Arthur Verona.

”Una dintre cele mai valoroase și spectaculoase piese din cadrul licitației The collector’s Room este aceasta garnitură din bronz dore, este o garnitură pentru șemineu care a fost realizată în secolul al 19-lea, într-un atelier din Sankt Petersburg. Are prețul de pornire de 3.500 de euro,” a spus Alina Panico, PR manager, casă de licitații.

Toate piesele expuse la Palatul Cesianu-Racoviță, inclusiv dintele de mamut, pot fi vizitate zilnic între orele 10:00 – 20:00, iar intrarea este liberă.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE