Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Moartea unui adolescent, după ce a făcut provocarea ”One Chip Challenge” de pe TikTok, aduce îngrijorări în rândul părinților

Moartea unui adolescent din Massachusetts, după ce familia sa a declarat că a mâncat un chips de tortilla extrem de picant, a dus la numeroase îngrijorări cu privire la provocarea din social media și a determinat comercianții să retragă produsul de pe rafturile lor, la cererea producătorului, relatează The Associated Press.

Familia lui Harris a dat vina pe ”One Chip Challenge” pentru moartea adolescentului Provocarea le cere participanților să mănânce un chips și apoi să vadă cât timp pot rezista fără să consume alte alimente și apă.

Biroul medicului legist de stat a declarat că va dura probabil săptămâni până când se va stabili cauza morții tânărului. Dar producătorul chipsului, Paqui, a cerut retailerilor să nu mai vândă produsul.

Care a fost reacția companiei?

Chipsul costă aproximativ 10 dolari și vine împachetat într-o cutie în formă de sicriu care avertizează, printre altele, că este făcut pentru "plăcerea răzbunătoare a căldurii și durerii intense", că este destinat adulților și că trebuie ținut departe de copii. În ciuda avertismentului, copiii nu au avut nicio problemă în a cumpăra chipsurile.

Au existat rapoarte în SUA despre adolescenți care s-au îmbolnăvit după ce au luat parte la provocare, inclusiv trei elevi de la un liceu din California care au fost trimiși la spital. Paramedicii au fost chemați la o școală din Minnesota anul trecut, când șapte elevi s-au îmbolnăvit după ce au luat parte la provocare.

Nici Meta, care deține Instagram și Facebook, nici Google, care deține YouTube, și nici TikTok nu au răspuns imediat la solicitările Associated Press de vineri de a comenta dacă iau măsuri.

Paqui, o filială a The Hershey Company cu sediul în Texas, a declarat joi, într-o declarație postată pe site-ul său, că este "profund întristată de moartea" lui Wolobah.

"Am observat o creștere a numărului de adolescenți și alte persoane care nu țin cont de aceste avertismente", a precizat compania. "Ca urmare, în timp ce produsul continuă să respecte standardele de siguranță alimentară, din abundență de precauție, lucrăm activ cu comercianții cu amănuntul pentru a retrage produsul de pe rafturi".

Autoritățile din Massachusetts au postat un avertisment pentru părinți cu privire la provocare. Iar medicii au avertizat că consumul unor astfel de alimente picante poate avea consecințe nedorite.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE