Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mircea Geoană, despre miza anului electoral 2024: Românii să se gândească la vot, mai puțin la carnetul de partid. Să se uite la calitatea oamenilor

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, și-a exprimat speranța că, la momentul votului, românii se vor gândi ”mai puţin la carnetul de partid sau culoare politică”, ci mai degrabă la calitatea oamenilor. De asemenea, fostul președinte al Senatului a amintit că între calitatea conducerii politice şi bunul mers al ţării există o legătură directă.

"Deci, între calitatea leadeship-ului politic şi bunul mers al ţării este o legătură directă şi (...) în astfel de momente sper ca românii şi româncele, când votează anul ăsta de multe ori, să se gândească mai puţin la carnetul de partid sau culoare politică, mai degrabă să se uite la calitatea oamenilor", a declarat Mircea Geoană, sâmbătă, la Ploieşti, potrivit Agerpres.

Mircea Geoană: Ca să mergi la nivelul următor, nu poţi să o faci cu nepotisme

Secretarul general adjunct al NATO a vorbit și despre ciclurile care apar în viaţa naţiunilor şi a oamenilor, context în care a evidențiat că România trebuie să treacă la nivelul următor.

”În istoria naţiunilor şi în viaţa oamenilor şi a naţiunilor sunt cicluri. Un anumit sistem funcţionează o anumită perioadă de tia următor. Ca să mergi la nivelul următor, nu poţi să o faci cu oameni mediocri, nu poţi să o faci cu oameni necompetenţi, nu poţi să o faci cu nepotisme, nu poţi să o faci fără să pui măcar în locurile cheie oameni care să îşi facă treaba. Şi sunt şi în politică oameni buni. (...)

Acest tip de contraselecţie la care s-a ajuns în România este preocupant, pentru că la un model atât de convulsiv care se schimbă atât de mult din temelii ai nevoie de leadership politic, ai nevoie de o administraţie a statului care să îşi facă decent treaba, dacă nu perfect, ai nevoie de un sector economic, de sectorul privat care să poată să meargă mai departe, avem noi, ca cetăţeni, obligaţia să mergem mai departe.

Depinde şi de nivelul de ambiţie pe care vrei îl ai. Dacă vrei să stai mediocru şi să bălteşti, continui ca acum. Vrei să faci un salt de dezvoltare, schimbi lucrurile, nu există cale de mijloc aici", a afirmat fostul președinte al PSD, potrivit sursei citate.

Mircea Geoană şi-a lansat la Ploieşti cartea "Bătălia pentru viitorul României. Gândurile unui român la vârful NATO".

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE