Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Miodrag Belodedici a împlinit 60 de ani și și-a petrecut ziua pe teren. „Belo” și colegii din Generația de Aur se pregătesc pentru meciul de retragere

Miodrag Belodedici a împlinit, luni, 60 de ani. Câștigător a două Cupe ale Campionilor Europeni cu două echipe diferite, Belo și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul colegilor din Generația de Aur. Componenții echipei, care în 1994 ajungea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, se pregătesc pentru meciul de retragere. Sâmbătă seară, pe Arena Națională, Hagi și compania vor întâlni o selecționată formată din staruri internaționale.

Miodrag Belodedici și-a petrecut ziua de naștere în mijlocul colegilor din Generația de Aur

La mulți ani!

La 60 de ani, Miodrag Belodedici rămâne într-o formă fizică foarte bună. Născut pe 20 mai 1964 în județul Caraș-Severin, Belo a câștigat două Cupe ale Campionilor Europeni cu două echipe diferite, fiind primul fotbalist care a reușit o asemenea performanță. Acum, se pregătește să revină pe teren, în meciul de adio al Generației de Aur.

Miodrag Belodedici, fost internațional: „Mă bucur că-i văd, că sunt cu ei, cu unii nu m-am văzut de mult și e bine când ne mai întâlnim. Mă bucur că i-am văzut. Arată toți foarte bine, Generația asta de aur… Nu știu ce se întâmplă, dar seamănă toți cu mamele lor”.

Sâmbătă seară, pe Arena Națională, fanii echipei naționale își vor lua adio de la echipa care a adus cele mai mari performanțe fotbalului românesc. De pe teren nu vor lipsi Gică Popescu, Bogdan Stelea, Florin Răducioiu sau Ionuț Lupescu.

Ionuț Lupescu, fost internațional: „Nu numai eu, toți suntem foarte îngrijorați să nu ne accidentăm. Se poate întâmpla orice la vârsta noastră. Când cobori din mașină, până urci prima scară. Trebuie să fim foarte atenți ca să putem să fim sâmbătă apți. Nu putem să promitem că vom câștiga. Acum vreo 30 de ani puteam să promitem, acum putem să promitem că vom da tot ce depinde de noi ca să facem un meci frumos”.

La antrenamentul de pe stadionul Arcul de Triumf a fost prezent și Constantin Gâlcă. Echipa pe care o antrenează, Universitatea Craiova, va juca duminică seară cu Universitatea Cluj, echipă antrenată de Neluțu Sabău, în barajul pentru Conference League.

Constantin Gâlcă, fost internațional: „O să mă încarc cu energie de aici, în primul rând, cu cea pozitivă. Sper ca echipa mea să facă un meci bun duminică”.

Adversara Generației de Aur va fi o selecționată formată din staruri internaționale, din care nu vor lipsi Rivaldo și Stoichkov. Antrenorul oaspeților va fi portughezul José Mourinho.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE