Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Primul ”contract” al lui Messi cu Barcelona, semnat pe un șervețel, a fost vândut cu aproape un milion de dolari

Celebrul șervețel pe care era scris primul contract dintre clubul de fotbal FC Barcelona și Messi, pe vremea când acesta avea doar 13 ani, a fost vândut la licitație cu 965.000 de dolari.

Acordul de principiu dintre prestigiosul club de fotbal și Messi a fost scris pe un șervețel, în urmă cu aproape 25 de ani.

Aflați la masă cu agentul lui Messi, reprezentanții clubului i-au cerut ospătarului o foaie de hârtie, însă acesta le-a dat un simplu șervețel. Înțelegerea este datată 14 decembrie 2000. Contractul propriu-zis a fost semnat ulterior.

Messi avea 13 ani când a fost reperat de FC Barcelona, dar nu toată lumea era convinsă de la clubul catalan, iar mutarea sa în curtea grupării blaugrana a trenat, suscitând nerăbdarea tatălui jucătorului.

Întâlnirea a avut loc pe 14 decembrie 2000, într-un club de tenis din Barcelona, între directorul sportiv al clubului Carles Rexach şi agenţii Josep Minguella şi Horacio Gaggioli. Pentru a confirma interesul clubului, Carles Rexach a scris atunci cu cerneală albastră, pe şerveţel, că „acceptă, pe răspunderea sa şi în ciuda oricărei opinii divergente, să semneze cu Lionel Messi, cu condiţia să se respecte sumele convenite”, scrie Agerpers.

Un contract în format original avea să fie încheiat mai târziu, dar agentul Horacio Gaggioli a păstrat aproape 25 de ani acea mostră de acord iniţial, pe care a decis să o vândă la licitaţie.

Venit din Argentina la vârsta de 13 ani, Messi a jucat aproape două decenii la FC Barcelona. A devenit unul dintre cei mai mari jucători ai Barcelonei, cu care a câștigat de peste 30 de trofee și a marcat 672 de goluri, fiind cel mai bun marcator din toate timpurile la clubul catalan.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE