Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Apărării, întâlnire cu noul proprietar al Automecanica Mediaș: ”O industrie națională de apărare puternică va consolida poziția țării noastre”

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a avut o întrevedere cu Armin Papperger, directorul executiv al Rheinmetall AG, compania germană care a achiziționat producătorul de vehicule militare Automecanica Mediaș. Întrevederea a avut loc, în contextul Conferinței de Securitate de la München.

Principala temă de discuție dintre Angel Tîlvăr și directorul Rheinmetall a fost reprezentată de intensificarea cooperării industriale în domeniul apărării.

„Vreau să felicit Rheinmetall pentru decizia de a deveni membru al familiei industriei de apărare din România, prin achiziția pachetului majoritar de acțiuni al companiei Automecanica Mediaș. Sperăm că această decizie va determina cât mai multe companii din Germania să investească în ţara noastră“, a declarat Angel Tîlvăr, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

Angel Tîlvăr: ”Prin cooperarea cu companii ca Rheinmetall putem să aducem un plus”

Ministrul Apărării a catalogat drept un semnal pozitiv faptul că Statul Major al Forțelor Terestre a semnat, în decembrie 2023, contractul de modernizare pentru patru sisteme VIFOR bazate pe tunuri antiaeriene Oerlikon 2X35 mm produse de Rheinmetall AG.

”Am încredere că prin cooperarea cu companii ca Rheinmetall putem să aducem un plus în domenii precum cercetarea şi dezvoltarea, producția de echipamente militare de ultimă generație şi inițierea unor proiecte tehnologice avansate.

MApN urmărește constant ca programele de înzestrare să implice, la maximum posibil, industria națională de apărare, care are șansa de a se dezvolta în contextul actual de securitate. O industrie de apărare puternică și adaptată la cerințele mediului de securitate actual și viitor va consolida poziția țării noastre pe plan regional și internațional“, a precizat Tîlvăr.

Potrivit sursei citate, România rămâne angajată în cadrul procesului de dezvoltare a capabilităților pentru apărare. În prezent, la nivelul Ministerului Apărării Naționale se derulează, în diferite stadii, peste 60 de programe de înzestrare pentru toate categoriile de forțe ale Armatei.

Compania germană Rheinmetall a preluat producătorul de vehicule militare Automecanica Mediaș, după ce a cumpărat o participație de 72,5% din societate. Contractul trebuie să obțină aprobarea autorităților guvernamentale relevante, înainte de a intra în vigoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE