Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministrul Apărării: Alte șase aeronave F-16 olandeze vor ajunge la Centrul European de Pregătire F-16 din țară

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, a anunțat, sâmbătă, pe Facebook, că încă șase aeronave F-16 olandeze vor sosi în următoarele luni la Centrul European de Pregătire F-16 din România.

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr: Încă șase aeronave F-16 olandeze vor ajunge la Centrul European de Pregătire F-16 din România

Europa trebuie să-şi consolideze capacitatea de a se apăra, indiferent de cine câştigă scrutinul prezidenţial din SUA din acest an sau de modul în care se încheie războiul din Ucraina, a precizat, sâmbătă, cancelarul german Olaf Scholz, la Conferinţa de securitate de la München, informează Reuters.

Tot acolo este prezent, până duminică, și Angel Tîlvăr, care a declarat că a avut o întrevedere cu omologul său din Regatul Țărilor de Jos, Kajsa Ollongren, și că alte șase aeronave F-16 olandeze vor ajunge la Centrul European de Pregătire F-16 din țara noastră.

Angel Tîlvăr, ministrul Apărării: „Am mulțumit doamnei Kajsa Ollongren, ministrul apărării din Regatul Țărilor de Jos, cu care am avut o întrevedere în marja Conferinței de Securitate de la München, pentru decizia Guvernului de la Haga de a contribui substanțial, prin dislocarea de trupe și tehnică militară de înaltă performanță în România, inclusiv prin aeronave F-16, la întărirea apărării flancului estic al NATO și, în particular, a regiunii Mării Negre.

Progresele programelor de instruire comune, participarea militarilor olandezi, în 2022 și 2023, la Grupul de Luptă NATO condus de Franța, dislocarea a trei aeronave MQ-9 Reaper fără pilot în România pe parcursul anului 2024 și dislocarea de aeronave la Centrul European de Pregătire F-16 de la Fetești au constituit, de asemenea, teme de discuție în cadrul întâlnirii cu omologul meu olandez”.

În aceeași postare, ministrul Apărării a făcut referire și la sprijinul pentru Ucraina.

Angel Tîlvăr: „Am amintit sprijinul ferm al României pentru instruirea piloților ucraineni în cadrul Centrul European de Pregătire F-16, atunci când aceștia vor atinge nivelul de pregătire care le va permite începerea antrenamentelor la Fetești”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE