Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Educației a publicat greșit, apoi a retras ierarhia mediilor de admitere la liceu. ”Situația creată nu afectează repartizarea”

Ministerul Educației a publicat greșit, marți seară, ierarhia mediilor de admirere la liceu în 2023. Instituția a revenit miercuri cu un comunicat prin care anunță că a retras documentul anterior, iar rezultatele corecte vor fi publicate pe 5 iulie.

Mediile elevilor nu erau ordonate în funcție de notele obținute la examene, ci în funcție de media de absolvire a claselor V-VIII, care este ultimul criteriu pentru departajarea elevilor cu medii de admitere egale.

Reacția Ministerului Educației:

”Dat fiind că, marți, 4 iulie, s-au identificat neconcordanțe în aplicația informatică în ceea ce privește ordinea de aplicare a criteriilor de departajare stabilită prin Metodologia de organizare și desfășurare a admiterii în învățământul liceal, Ministerul Educației a solicitat reprezentanților furnizorului de servicii informatice retragerea ierarhiei pentru verificarea corectitudinii aplicării criteriilor de departajare, respectiv remedierea erorilor și, ulterior, publicarea actualizată.

Precizăm că nu este afectată integritatea bazei de date și că situația a fost generată de o eroare a algoritmului pentru aplicarea ordinii criteriilor de departajare. De asemenea, menționăm că situația creată nu afectează procesul de completare a opțiunilor și repartizarea computerizată a candidaților, în cadrul admiterii la liceu. Totodată, precizăm că, în conformitate cu calendarul admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023 - 2024, anunțarea ierarhiei la nivel județean/al municipiului București este prevăzută a se realiza în data de 5 iulie.”, a informat instituția.

Când are loc repartizarea la licee în 2023

Repartizarea computerizată și comunicarea rezultatelor se va face pe 19 iulie 2023. Totodată, în această zi se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

După încheierea perioadei în care elevii au putut completa fișele de înscriere la liceu, repartizarea computerizată și comunicarea rezultatelor se va face pe 19 iulie 2023. Totodată, în această zi se vor afișa în unitățile de învățământ gimnazial listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal din județ/municipiul București.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE