Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Ministerul Apărării rus va crea un centru de inovație pentru dezvoltarea dronelor

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat sâmbătă că va fi creat un centru științific și de producție dedicat dronelor și „complexelor robotice”, relatează Reuters, citată de Agerpres

Şoigu a făcut acest anunţ în timp ce inspecta un poligon de testare a armelor de foc şi a dronelor în districtul militar Moscova, a precizat Ministerul Apărării.

Utilizarea de drone în război

Conflictul din Ucraina a fost caracterizat de utlizarea de drone la o scară fără precedent, cu mii de vehicule aeriene fără pilot folosite pentru a urmări forţele inamice, pentru a ghida artileria şi pentru a bombarda ţinte.

Drona FPV (First-Person View), mică şi ieftină, s-a dovedit a fi una dintre cele mai puternice arme din acest război, unde avioanele de război convenţionale sunt relativ rare din cauza unei concentraţii dense de sisteme antiaeriene în apropierea liniilor frontului.

La poligonul de testare, lui Şoigu i s-au arătat arme de foc pentru combaterea unor astfel de drone, precum şi un quadcopter de luptă conceput pentru a instala mine.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE