Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

UPDATE: Trei morți, după ce un autocar care transporta 29 de români s-a răsturnat în Slovenia

Un autocar care transporta 29 de români s-a răsturnat în Slovenia, iar trei oameni au murit, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE). Accidentul s-a produs pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota.

03/02/2023 , 18:17

MAE, noi informații despre starea românilor răniți în accidentul de autocar din Slovenia

Reprezentanții MAE au precizat că au luat legătura cu echipa Ambasadei României la Ljubljana pentru a afla detalii despre starea cetățenilor români, răniți în accidentul de autocar.

„În urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu reprezentații unității medicale în cadrul căreia au fost internați pentru îngrijiri medicale cei patru cetățeni români răniți, a rezultat că doar trei dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment.

MAE precizează că ceilalți 22 de cetățeni români sunt în siguranță, le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente și urmează să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinație.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile slovene și cu cetățenii români implicați în accident și acordă asistență consulară, inclusiv sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, conform competențelor legale”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

03/02/2023 , 17:21

MAE: 29 de români erau în autocar

Ministerul Afacerilor Externe a revenit cu previzări, în cazul accidentului din Slovenia. MAE precizează că „potrivit datelor actualizate obținute de echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Ljubljana, care s-a deplasat în cursul dimineții la locul accidentului, precum și în baza verificărilor suplimentare efectuate împreună cu autoritățile slovene, în autocar se aflau 29 de cetățeni români. Dintre aceștia, trei au decedat și alți patru au fost răniți.”

Accidentul s-a produs, vineri, 3 februarie, la ora locală 5 dimineața, relatează site-ul sloven sobotainfo.com.

MAE precizează că „reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident.”

Potrivit autorițăților, trei cetățeni români au decedat, iar alți patru au fost transportați de urgență la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

MAE informează că, anterior notificării, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost recepționate solicitări de asistență în legătura cu acest accident.

Ancheta autorităților slovene cu privire la acest accident este în desfășurare.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile locale privind evoluția stării de sănătate a răniților, fiind pregătită să acorde asistență consulară, conform competențelor legale, precum și sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces.

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Slovenia: +386 40980068.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE