Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Care au fost cauzele accidentului din Bulgaria

Publicat de: Euronews

Autocarul implicat în accidentul din Bulgaria a fost filmat încălcând regulile de circulație, de mai multe ori, potrivit unei organizații nonguvernamentale din Sofia. Accidentul din Bulgaria, în care au murit trei români, a avut loc pe cel mai periculos și mai aglomerat drum din țara vecină, cel folosit de turiști pentru a ajunge în Grecia.

Diana Rusinova, președinta Centrului European de Politici pentru Transport din Sofia, care militează pentru siguranța în trafic, a explicat pentru Euronews care ar putea fi cauzele accidentului. 

Centrul European de Politici pentru Transport a postat imagini cu un autocar care are viteză și face depășiri periculoase și l-a identificat drept autocarul implicat în accidentul de vineri noaptea.

„Noi avem înregistrarea originală în care este foarte ușor de identificat numărul de înmatriculare al acestui autocar. Pentru noi a fost foarte ușor să îl identificăm”, transmite Diana Rusinova, președinta Centrului European de Politici pentru Transport din Sofia.

„Acest lucru nu e legal în Bulgaria, în localitate nu poți să conduci așa tare sau să depășești un camion, pentru că este periculos”, a completat Diana Rusinova.

Accidentul a avut loc pe unul dintre cele mai circulate drumuri din Bulgaria

„Au loc foarte multe accidente pe acest drum, este foarte îngust, vechi, foarte circulat. Este unul dintre cele mai periculoase drumuri din Bulgaria, au loc multe accidente rutiere. Probabil peste 40% dintre accidente au loc aici - este drumul de la Ruse către Makaza, granița cu Grecia”, spune Diana Rusinova.

Printre cauzele posibile ale accidentului este și faptul că drumul nu era marcat, iar șoferii obișnuiesc să conducă noaptea cu viteză, pentru că nu sunt controale ale autorităților.

„Acest drum, unde a avut loc accidentul, este încă în construcție. Nu lipsesc indicatoare rutiere, asfaltul este nou, lipsește doar marcajul rutier, pentru că au loc lucrări. Toți știu, mai ales șoferii de autocar, că nu există controale noaptea și, de multe ori, traversează Bulgaria noaptea. Nu prea buna calitate a infrastructurii, greșeala șoferului, din cauza mașinii oprite, și pentru că erau multe bagaje în autocar - acestea cred că sunt motivele fundamentale ale acestui accident teribil în Bulgaria”, spune președinta Centrului European de Politici pentru Transport din Sofia.

Euronews România a încercat să obțină un punct de vedere de la firma de transport, dar, până la această oră, nu am primit niciun răspuns.

Cei cinci români răniți grav au fost aduși cu elicoptere SMURD și au fost internați la Spitalul Floreasca. Starea lor este stabilă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE