Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Militarii ruși s-au retras din orașul Liman, important nod feroviar din estul Ucrainei

Armata rusă a anunţat sâmbătă că s-a retras din oraşul Liman, un important nod feroviar din estul Ucrainei, pe care militarii ucraineni afirmaseră că îl încercuiseră în ultimele ore, transmite AFP, preluată de Agerpres.

„Ameninţate să fie încercuite, trupele aliate au fost retrase din Liman spre linii mai favorabile”, a indicat Ministerul Apărării într-un comunicat.

Puţin mai devreme, ucrainenii afirmaseră că au intrat în Liman, oraş din regiunea Doneţk, anexată vineri de Moscova.

Pe de altă parte, şeful diplomaţiei Uniunii Europene, Josep Borrell, a declarat că anexarea de către Rusia a patru teritorii ucrainene ocupate face aproape imposibil sfârşitul războiului.

„Rusia este pe cale să piardă războiul, l-a pierdut în termeni morali şi politici, dar Ucraina încă nu l-a câştigat”, a spus Borrell, cu ocazia unui forum la La Toja, în Galicia (nord-estul Spaniei), unde a apărat sancţiunile europene impuse Rusiei şi ajutorul militar pentru Kiev.

Potrivit lui Josep Borrell, europenii au construit „o grădină” care este„înconjurată de junglă”. „Dacă nu vrem ca jungla să invadeze grădina, va trebui să ne implicăm”, a avertizat el, chemând UE mai ales să îşi întărească arsenalul militar.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE