Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Micloșoara, locul din care a pornit povestea Regelui Charles în România. Ce se află în casa monarhului

De Euronews  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Micloșoara este locul din care a pornit povestea Regelui Charles în România. Cu ajutorul Contelui Kalnoky, în urmă cu aproximativ 20 de ani, Regele a descoperit zonele atât de mult îndrăgite din Transilvania și a ales să achiziționeze două proprietăți.

Contele Kalnoky a fost cel care a restaurat toată zona din Micloșoara și care are grijă ca toate casele să-și păstreze autenticitatea. Regele Charles i-a descris contelui cum ar arăta casa visurilor sale. De acolo, cei doi au făcut o drumeție în munți până au ajuns în Valea Zălanului, unde regele și-a găsit, ulterior, încă un loc de suflet și a decis să achiziționeze o proprietate și acolo.

Proprietățile sunt în circuit turistic și atât casa de la Valea Zălanului, cât și camera regelui din Micloșoara pot caza oricând turiști.

Ce se află în camera regelui din Micloșoara

Cei care pregătesc camerele înainte de venirea regelui în țară au spus că încearcă să lase totul așa cum este, pentru că monarhul prețuiește rusticul, naturalul.

Este o cameră cu detalii simple tradiționale, cu pături din in și chiar mileuri. Vitraliile sunt cele originale din anul 1850, de când a fost construită casa.

Pe rafturi sunt și cărțile preferate ale regelui, despre climă, mediu, biodiversitate, în română, engleză și germană.

În cameră există și o fotografie înrămată cu prințul Harry, de pe vremea când a fost în vizită în România.

Distribuie

Taguri