Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei și are patru victorii în cinci etape. Norris a făcut o cursă superbă și a terminat pe 2

Max Verstappen și Red Bull demonstrează că sunt de neoprit în acest sezon. Pilotul olandez a câștigat Marele Premiu al Chinei și a obținut a patra victorie din cele cinci etape trecute până acum din acest sezon.

Max a trecut linia de sosire cu un avans de 13 secunde față de locul secund, ocupat de 'surpriza' Lando Norris, de la McLaren, care a fost ajutat și de cele două intervenții ale safety-car-ului. Norris a spus că nu se aștepta la o asemenea poziție, ci chiar credea că va fi depășit de Ferrari-ul lui Leclerc.

Colegul lui Verstappen de la Red Bull, Sergio Perez, a terminat pe 3, iar pe 4 și 5 s-au clasat piloții de la Ferrari, Leclerc și Sainz.

Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Chinei

Fernando Alonso a demonstrat din nou că este unul dintre cei mai talentați piloți din toate timpurile. A terminat pe 7, însă a oferit niște momente superbe, cum a fost de exemplu în turul 49, când spaniolul a trecut de Hamilton, cu o depășire de maestru și a urcat pe 8, după ce, cu două viraje înainte, a ținut mașina sub control într-un mod incredibil, când părea să iasă în decor. Pilotul de la Aston Martin reușit și cel mai rapid tur, 1.37.810.

Septuplul campion mondial, Lewis Hamilton, de la Mercedes, a terminat în puncte, pe locul 9, după ce a plecat de pe 18 și a făcut o cursă foarte bună de recuperare.

Chiar în fața propriilor suporteri, chinezul Zhou Guanyu, de la Kick Sauber, a încheiat pe 14. Imediat după ce a ieșit din monopost, el a oferit momente emoționante și a izbucnit în lacrimi, copleșit de susținerea suporterilor.

Pentru Max Verstappen, aceasta este prima sa victorie în China, iar la final, a spus că "mașina a mers ca pe șine". Pentru pilotul de la Red Bull, acesta este al patrulea succes din cele cinci etape ale acestui sezon și a 58-a victorie a carierei sale. Doar Sainz a câștigat o cursă în acest an, cea din Australia.

Marele Circ continuă peste două săptămâni, cu Marele Premiu din Miami, care va fi chiar de Paște, pe 5 mai, de la ora 23.


Știrea inițială:

Red Bull arată încă o dată că are cele mai bune mașini și în acest sezon de Formula 1. În etapa a cincea, Max Verstappen va pleca din pole-position pentru Marele Premiu al Chinei, urmat de colegul său, Sergio Perez.

Din etapele trecute și până acum, este pentru a treia oară când ambii piloți de la Red Bull pleacă de pe primele două locuri ale grilei de start. Totodată, a fost pole-ul cu numărul 100 pentru Red Bull.

Max Verstappen, pole-position pentru Marele Premiu al Chinei

Pe Circuitul Internațional din Shanghai, Verstappen a câștigat și proba de sprint, prima din cele șase ale acestui sezon. În sprint, Verstappen a fost urmat de Hamilton, de la Mercedes, care însă a dezamăgit în calificări și va pleca de pe 18 în cursă, din cei 20 de piloți.

Însă sprintul, programat pe durata a 19 tururi, a fost plin de adrenalină. Hamilton s-a mișcat foarte bine, la fel ca Alonso, de la Aston Martin. În afară de George Russell, de la Mercedes, care a început sprintul cu pneuri soft, toți ceilalți piloți au pornit cu pneuri medii.

Verstappen nu a avut un început prea bun, însă și-a revenit în turul 7, când a trecut de Alonso pe una dintre liniile drepte și a urcat pe 2, iar peste încă un tur, a trecut și de Hamilton și a devenit lider.

A fost o luptă intensă și între Alonso și piloții de la Ferrari, dar și cei de la McLaren au presat. În turul 16 al sprintului, Sainz l-a atins ușor pe Alonso, iar Perez a trecut de ambii în următorul viraj. A existat și un duel între piloții "Căluțului Cabrat", finalizat cu depășirea lui Sainz de către Leclerc. Însă Max a câștigat lejer sprintul.

În calificările care au urmat după câteva ore, Verstappen a luat pole-ul pe final. Este al 37-lea din cariera campionului mondial al ultimilor trei ani.

După ce Perez a obținut al doilea timp în calificări, al treilea i-a aparținut lui Alonso. Pilotul spaniol a avut o nouă performanță bună la volanul unui Aston Martin aproape perfect setat și care a fost aproape să producă surpriza pe ultimele stinturi. Spaniolul tocmai a semnat prelungirea contractului cu Aston Martin și a infirmat speculațiile că ar putea ajunge la Mercedes.

Piloții de la McLaren, Lando Norris și Oscar Piastri, vor pleca de pe 4 și 5 și confirmă astfel faptul că monoposturile lor sunt fiabile, însă le lipsesc mici detalii pentru a se apropia de cele Red Bull. De pe 6 va pleca Charles Leclerc, de la Ferrari, iar Carlos Sainz (Ferrari) a obținut al șaptelea timp, cu noroc, după ce a lovit zidul în ultimul viraj, din cauza unei erori de pilotaj. El s-a ales doar cu avarii minore la mașină.

  • Marele Premiu al Chinei a revenit în calendarul Marelui Circ după o absență de cinci ani.
  • Ultima dată, în 2019, cursa a fost câștigată de Hamilton, care are, în total, șase succese pe acest circuit.
  • Cursa de la Shanghai are loc duminică, de la ora 10:00.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE