Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Afacere de peste 4 miliarde de euro. Proprietarul Formula 1 a cumpărat MotoGP

Liberty Media Corporation, compania care deține Formula 1, anunță în mod oficial că a cumpărat MotoGP, anunță motogp.com. Concret, Liberty Media a preluat Dorna, compania-mamă a ampionatului Mondial de MotoGP, contra sumei de 4,2 miliarde de euro.

Liberty Media va achiziționa aproximativ 86% din Dorna, iar conducerea Dorna va păstra aproximativ 14% din capitalul social al întreprinderii, se mai precizează în comunicatul difuzat de motogp.com.

"Suntem încântați să ne extindem portofoliul nostru de active de top în domeniul sportului live și al divertismentului prin achiziția MotoGP", a declarat Greg Maffei, președinte și CEO al Liberty Media.

"Acesta este următorul pas perfect în evoluția MotoGP și suntem entuziasmați de ceea ce aduce această etapă pentru Dorna, paddock-ul MotoGP și fanii curselor", a declarat Carmelo Ezpeleta, CEO al Dorna.

Achiziția ar urma să se finalizeze până la finalul anului 2024 și este condiționată de obținerea avizelor și aprobărilor din partea autorităților din domeniul concurenței și al legislației privind investițiile străine din diferite jurisdicții.

Despre MotoGP

MotoGP este competiția de vârf a motociclismului, în ea fiind angrenați 22 din cei mai rapizi piloți din lume, care concurează pe motociclete prototip.

În MotoGP, piloții ating viteze maxime de peste 360 kilometri pe oră și unghiuri de înclinare de peste 60 de grade.

Din 1949, acest sport a crescut și cuprinde peste 20 de Mari Premii pe cinci continente.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE