Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Fernando Alonso și-a prelungit contractul cu Aston Martin. Mercedes îl dorea în locul lui Hamilton

Fernando Alonso a acceptat propunerea primită de la Aston Martin și și-a prelungit contractul. Pilotul spaniol a semnat un acord multianual, care îl va ține sub contract cu echipa britanică cel puțin și în sezonul 2026, așa cum anunță și site-ul oficial al Formulei 1.

Fernando Alonso și-a prelungit contractul cu Aston Martin

În ultima vreme, existau zvonuri potrivit cărora dublul campion mondial era dorit de Toto Wolff la Mercedes, în locul lui Lewis Hamilton, care va ajunge la Ferrari din 2025.

Echipa Aston Martin a făcut anunțul oficial într-un mod original și extrem de succint. "Sunt aici să rămân", a scris constructorul britanic, citându-l pe Alonso, al cărui contract era scadent la finalul acestui sezon.

Directorul echipei, Mike Krack, nu și-a putut ascunde bucuria.

"Faptul că Fernando Alonso a semnat pe termen lung cu Aston Martin Aramco este o veste fantastică. Am construit o relație de lucru puternică în ultimele 18 luni și împărtășim aceeași hotărâre de a vedea acest proiect reușit. Am fost într-un dialog constant în ultimele luni și Fernando și-a respectat cuvântul. Când a decis că vrea să continue să concureze, a vorbit prima dată cu noi. Fernando a arătat că are încredere în noi, iar noi credem în el. Fernando este dornic de succes, pilotează mai bine ca niciodată, este mai în formă ca niciodată și este complet dedicat pentru a face din Aston Martin Aramco o forță competitivă. Acest acord multianual cu Fernando ne duce și în 2026, când începem parteneriatul nostru cu Honda. Așteptăm cu nerăbdare să creăm mai multe amintiri incredibile și să reușim împreună", a spus Mike Krack.

Fernando Alonso, o legendă în Formula 1

Chiar dacă are 42 de ani, Fernando Alonso a spus de mai multe ori că nu are de gând să se retragă, deși a fost retras în urmă cu cinci ani, pentru o perioadă de doi ani.

Alonso concurează pentru Aston Martin de la startul sezonului 2023, când a obținut șase clasări pe podium în primele opt curse. Astfel, la finalul acelui sezon, echipa patronată de Lawrence Stroll s-a clasat pe locul al cincilea în ierarhia constructorilor, iar specialiștii au remarcat potențialul mașinii, care, în mâinile unui pilot atât de bun, chiar are șanse la primele locuri din clasament în această stagiune.

Fernando Alonso, care a debutat tocmai de la vârsta de 3 ani în sporturile auto, a fost campion mondial de Formula 1 în 2005 și 2006, la volanul Renault. La acea vreme, el a devenit cel mai tânăr campion mondial din istoria Marelui Circ și cel mai tânăr dublu campion mondial. El deține și alte recorduri de precocitate: a fost cel mai tânăr pilot care a obținut un pole-position și cel mai tânăr câștigător al unei curse în Formula 1.

De-a lungul lungii sale cariere, spaniolul a mai concurat pentru McLaren, Ferrari și Minardi. La un moment dat, după ce a luat o pauză din Formula 1, el a câștigat de două ori cursa de 24 de ore de la Le Mans, la volanul Toyota, în 2018 și 2019. El a câștigat și cursa de 24 de ore de la Daytona în 2019. Astfel, Alonso a devenit singurul pilot din lume care a fost campion mondial atât în Formula 1, cât și în Campionatul Mondial de anduranță.

  • În Formula 1, Alonso are 32 de victorii, 22 de plecări din pole-position și a bifat 381 de curse.
  • Fernando Alonso face parte din Hall of Fame-ul Federației Mondiale de Automobilism.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE