Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Matteo Politi a fost arestat la Veneția. Medicul fals a fost condamnat la închisoare, în România, după ce operase 28 de oameni

Matteo Politi, medicul fals care a operat 28 de oameni în România, a fost arestat marți de autoritățile italiene, în Veneția, potrivit agenției de știri ANSA. 

Matteo a dispărut în luna martie, după ce a fost condamnat în România la 3 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciune în formă continuată și fals intelectual. De asemenea, el a fost obligat de instanţă să plătească daune morale şi materiale către mai multe părţi civile, sumele fiind cuprinse între 1.000 de lei şi 11.800 de euro.

În urmă cu 4 ani, Matteo Politi nu avea liceul terminat, dar avea aviz de la Ministerul Sănătății să facă operații estetice în România, în baza unui pseudonim și a unor documente false.

28 de oameni au trecut prin mâinile chirurgului fals, până când câteva asistente l-au reclamat pentru că nu înțelegea medicina de bază.

Ultima oară a fost văzut anul acesta, după condamnare, în fotografii făcute la Hong Kong, pe care individul le posta pe rețelele de socializare. În așteptarea extrădării, Matteo Politi, în vârstă de 43 de ani, se află într-o închisoare din Veneția.  

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE