Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mărturiile localnicilor care au văzut cum ar fi explodat drona rusească: ”A trecut peste casa noastră”

Peste 500 de oameni trăiesc în comuna Ceatalchioi, cea mai apropiată de portul ucrainean Izmail unde în ultimele zile au fost atacuri ale Rusiei. Oamenii spun ca trăiesc cu teamă, după ce bucăți dintr-o drona au fost găsite într-o pădure din apropierea satului Plauru. Confirmarea a fost făcută de Armată la trei zile de când ucrainenii anunțau public că o dronă s-ar fi prăbușit la noi în țară.

O echipă Euronews România este în satul Plauru, în apropiere de locul în care au fost găsite resturile de dronă.

”Suntem speriați, dar nu plecăm nicărieri”

Familia Giovanovici, care locuiește la doar câteva sute de metri de portul Izmail, a trăit momente de panică în timpul atacului. Adriana și Ion Giovanovici erau acasă în acea noapte și au fost martori ai exploziilor, care au avut loc nu departe de curtea lor.

”Nu am anunțat atunci autoritățile, dar am fost plecat luni la oraș la Tulcea și marți dimineașă am vorbit cu polițiștii de frontieră. La 2:20 noaptea, am auzit niște bubuituri în incita Izmailului, mai departe de Dunăre. Zic: ”Mă, or fi venit și pe aici?”, când de fapt s-a auzit drona venind una de la deal, unde avem silozul, aproape unde este plaja, jamea turcească, și plaja Ucrainei. Pe acolo s-au auzit împușcături și bubuituri de tunuri. După aceea, cam la a doua, a treia bubuitură, n-au nimerit-o, probabil, că au tras cu mitralierele de aviație au tras în dronă și au deviat traiectoria din deviere, a trecut peste Dunăre și peste casa noastră și a trecut către vale, dar nu a ajuns foarte departe. Oamenii care taie lemne la pădure au zis către Poliție că nu a căzut acolo, că nu acolo a explodat, ci în zona Plaur. Înseamnă că ea o fi căzut la vreo doi kilometri jumate de casa mea și departe de locul în care se taie lemne”, a spus Ion Giovanovici.

Cu toate că sunt speriați de ceea ce au trăit, cei doi localnici au decis să nu își părăsească locuința.

”Suntem speriați, dar nu plecăm nicărieri. M-am trezit din somn din bubuitură și pe urmă a mai fost una. Atât, numai două au fost în noaptea asta. Nu știu cât era ceasul, dar nu am ieșit afară, doar soțul a ieșit”, a precizat Adriana Giovanovici.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE