Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Mark Rutte, despre Klaus Iohannis, contracandidatul său la șefia NATO: ”Este un om minunat”

Mark Rutte, premierul olandez, a vorbit, joi, despre Klaus Iohannis, contracandidatul său la șefia NATO: ”Este un om minunat. Am lucrat bine cu el”. Declarațiile au fost făcute la Bruxelles, la reuniunea Consiliului European.

Jurnalist: Astăzi îl veți întâlni și pe președintele României. El se consideră un candidat mai bun pentru funcția de secretar general al NATO. Nu știu la ce distanță stați unul față de celălalt. Îl veți lovi cu piciorul sub masă?

Mark Rutte: Cu siguranță nu-l voi lovi. Este într-adevăr un om minunat. A fost președintele României timp de 10 ani și am lucrat bine cu el. Este un lider foarte credibil al țării sale. Cât despre NATO, știți că nu voi spune nimic.

Jurnalist: Dar credeți că este și un lider credibil pentru NATO?

Mark Rutte: Chiar nu voi spune nimic despre NATO.

Klaus Iohannis, despre Mark Rutte, contracandidatul său la șefia NATO. ”Ne deosebește geografia, istoria”

Președintele Klaus Iohannis a declarat, anterior, că decalogul său pentru șefia NATO a fost ”foarte bine primit” de aliați în urma discuțiilor bilaterale, însă a recunoscut că este o ”competiție atipică” cu premierul olandez Mark Rutte, ce beneficiază de sprijinul Statelor Unite.

Întrebat la Consiliului European cum a fost primită candidatura sa la șefia NATO de către aliați, Iohannis a precizat că a purtat discuții bilaterale cu aliații.

”Decalogul a fost foarte bine primit, și cred că nu este niciun secret că am discuții bilaterale cu aliați, și mulți au menționat că li s-a părut că am venit exact cu temele care sunt foarte importante, dar, sigur, în discuții bilaterale au întrebări legate și de alte teme. Până acum, am avut discuții, ca să spun așa, sub linie, foarte bune”, a afirmat președintele României.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE