Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai mare grevă din ultimul deceniu. Câți oameni sunt așteptați, mâine, la protest

Marea Britanie se pregătește pentru cea mai amplă grevă din ultimul deceniu. În jur de jumătate de milion de angajați din mai multe sectoare vitale sunt așteptați să iasă în stradă miercuri, în mai multe orașe.

Profesorii, funcționarii publici, șoferii și lucrătorii de la căile ferate vor participa la mișcarea de protest organizată de șapte sindicate.

Școlile și universitățile vor fi închise, traficul feroviar și transportul public vor fi perturbate. Sute de de mii de profesori, în jur de 100.000 de angajați din porturi și aeroporturi vor participa la proteste în Anglia și Țara Galilor, angajații din mai multe sectoare guvernamentale fiind nemulțumiți de creșterea costului vieții.

Pentru prima oară în 20 de ani, pompierii au decis și ei să intre în grevă. Oamenii cer creșterea salariilor și îmbunătățirea condițiilor de muncă, deși premierul Rishi Sunak a transmis că o creștere a veniturilor nu poate fi luată în calcul decât începând cu anul fiscal 2023-2024.

În același timp, oamenii vor blocarea legii anti-grevă prin care sindicaliștii sunt obligați să asigure continuarea activității pe perioada protestelor. Protestul are loc în condițiile în care economia Marii Britanii riscă să intre în recesiune.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE