Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Emmanuel Macron prezintă un nou plan pentru a opri „criza fără sfârșit” din sistemul de sănătate francez

Emmanuel Macron a dezvăluit un nou plan pentru a opri „criza fără sfârșit” din sistemul național de sănătate din Franța, care include revizuirea regimului de lucru pentru personalul din spitale în următoarele șase luni, reformarea finanțării sănătății și îmbunătățirea salariilor pentru medicii de gardă.

În timpul unei întâlniri cu reprezentanții din domeniul sănătății la Centre Hospitalier Sud Francilien de la periferia Parisului, Macron a recunoscut sentimentul de „epuizarea personală și colectivă, de pierdere a sensului care s-a instalat uneori, sentimentul că trecem de la o criză la alta”, potrivit Euronews.

„Decizie radicală” pentru a rezolva problema

Repetând că dorește să „câștige timp pentru îngrijitori”, în contextul unei penurii cronice de medici, președintele a cerut o „decizie radical” pentru a rezolva problema.

Macron a promis că va reorganiza munca în spitale până la 1 iunie pentru a opri pierderea de personal și pentru a face munca din domeniul sănătății mai atractivă.

„Trebuie să lucrăm împreună la o mai bună organizare a timpului de lucru”, a spus el, criticând săptămâna de lucru de 35 de ore și sistemul care „funcționează doar cu ore suplimentare”.

În plină grevă a medicilor de familie din cauza creșterii prețului consultațiilor, președintele Macron a promis mai mulți bani pentru medici atunci când aceștia acordă îngrijiri permanente sau acceptă noi pacienți, astfel încât locuitorii din Franța să poată găsi cu ușurință un medic de gardă.

Tuturor pacienților care suferă de o boală cronică și care nu au în prezent un medic de familie li se va oferi unul „înainte de sfârșitul anului”, a mai anunțat Emmanuel Macron.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE