Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Proteste în Franța față de politica președintelui Emmanuel Macron. Peste 200.000 de oameni au participat

Sindicaliștii și organizațiile studențești au cerut salarii mai mari pentru muncitori și mai mult sprijin pentru serviciile publice. La Paris au izbucnit violențe între tinerii îmbrăcați în negru și forțele de poliție. Mai multe vitrine ale magazinelor au fost sparte.

Ministerul francez de Interne a condamnat violențele de pe străzile Parisului din timpul demonstrațiilor tradiționale de 1 Mai. Ministrul de Interne a postat un mesaj pe Twitter în care i-a calificat ”golani” pe protestatarii care s-au bătut cu polițiștii.

Polițiștii au folosit gaze lacrimogene

Poliția a făcut uz de gaze lacrimogene pentru a-i respinge pe anarhiștii care au devastat magazine din capitala franceză.

Au fost arestate 54 de persoane, inclusiv o femeie care, potrivit rapoartelor, a atacat un pompier care a încercat să stingă un incendiu. Opt polițiști au fost răniți.

Aproape 250 de manifestații au fost organizate la Paris, dar și în alte orașe

Aproximativ 250 de manifestații au fost organizate la Paris, dar și în orașele Lille, Nantes, Toulouse și Marsilia. Majoritatea au fost pașnice.

Creșterea costului nivelului de trai și planul guvernului de a mări vârsta de pensionare de la 62 de ani la 65 de ani au fost principalele motive care i-au scos pe demonstranți în stradă.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE