Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Emmanuel Macron, felicitat de liderii lumii pentru câștigarea alegerilor prezidențiale

Publicat de: Sabina Coman

Lideri ai mai multor instuții UE și ai mai multor țări europene au salutat victoria lui Emmanuel Macron în cadrul alegerilor prezidențiale din Franța.

Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, precum şi prim-miniştri din mai multe ţări europene l-au felicitat pe preşedintele francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa duminică.

Inclusiv președintele rus, Vladimir Putin a ținut să-l felicite pe Macron pentru câștigarea alegerilor, în fața contracandidatei sale Marine Le Pen.

„Îți urez cu sinceritate succes în activitățile tale de stat, precum și sănătate și bunăstare”, a scris Vladmir Putin în nota trimisă lui Emmanuel Macron.

Volodimir Zelenschi îl felicită pe Emmnuel Macron pentru realegerea sa

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a felicitat pe omologul său francez Emmanuel Macron pentru realegerea sa în urma celui de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial care a avut loc duminică, transmite luni AFP.
„Felicitări lui @EmmanuelMacron, un adevărat prieten al Ucrainei, pentru realegerea sa!", a postat pe Twitter preşedintele Zelenski la primele ore ale zilei de luni.

„Îi doresc succes în continuare pentru binele poporului (francez). Îi apreciez sprijinul şi sunt convins că înaintăm împreună spre noi victorii comune. Spre o Europă puternică şi unită!" a adăugat el.

Președintele Klaus Iohannis salută rezultatele alegerilor din Franța

Preşedintele Klaus Iohannis l-a felicitat, duminică seara, pe Emmanuel Macron pentru realegerea sa ca preşedinte al Republicii Franceze.

„Mă bucur să lucrăm în continuare pentru consolidarea Parteneriatului Strategic bilateral, pentru construirea unei Europe puternice, solidare și o cooperare sporită pe Flancul Estic al NATO”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

„Bravo Emmanuel","UE poate conta pe Franţa încă cinci ani"."În această perioadă agitată avem nevoie de o Europă solidă şi de o Franţă angajată total într-o Uniune Europeană mai suverană şi mai strategică", a scris Charles Michel pe Twitter.

"Mă bucur să putem continua cooperarea noastră excelentă. Împreună, vom face să progreseze Franţa şi Europa", a postat pe Twitter Ursula von der Leyen.

Și Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, și-a arătat apreciera. Aceasta l-a felicitat pe Emmanuel Macron pentru "realegerea sa de mare succes" și a menționat că așteaptă încrezătoare să continue colaborarea cu Franța, care deține acum președinția Consiliului UE și să facă "facă faţă provocărilor unei lumi din ce în ce mai incerte şi îngrijorătoare"."O UE puternică are nevoie de o Franţă puternică", a precizat aceasta.

Şeful guvernului britanic, Boris Johnson, a declarat că "se bucură să continue să lucreze împreună"."Felicitări @EmmanuelMacron pentru realegerea dumneavoastră ca preşedinte al Republicii Franceze. Franţa este unul dintre cei mai apropiaţi şi importanţi aliaţi ai noştri. Sunt bucuros să continuăm să cooperăm pe probleme cheie pentru ambele noastre ţări şi pentru lume", a declarat premierul britanic pe Twitter.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE