Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Macron câștigă dezbaterea televizată cu Marine Le Pen

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a câștigat dezbaterea politică televizată miercuri seara, conform unui sondaj de opinie rapid.  

Actualul președinte a fost mai convingător decât candidata de extremă dreapta, Marine Le Pen, și a câștigat 59% dintre voturile telespectatorilor, arată sondajul rapid realizat de Elabe pentru BFM TV.

Dezbaterea a avut loc miercuri seara, înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale de duminică. Emmanuel Macron și Marine la Pen sunt cei doi candidați care se vor lupta pentru președinția Franței, după ce și-au învins adversarii din primul tur de scrutin, desfășurat pe 10 aprilie.

La alegerile anterioare din 2017, același sondaj a arătat că 63% dintre cei care s-au uitat la dezbaterea televizată de atunci l-au considerat mai convingător pe Emmanuel Macron, care a și câștigat alegerile.

Macron conduce în sondaje

Conform ultimelor sondaje de opinie privind intenția de vot a francezilor  din acest an, actualul președinte conduce cursa, cu 55,5% dintre intențiile de vot. În 2017, Emmanuel Macron a învins-o pe candidata dreptei, Marine Le Pen, cu 66,1% dintre voturi.

Marine Le Pen a recunoscut recent că prestația sa din 2017 a fost dezamăgitoare. În urma dezbaterii de miercuri seara, comentatorii politici din Franța au sugerat că ea a părut, din nou, mai nepregătită decât Emanuel Macron, mai ales pe subiectele economice.

Cu toate acestea, Le Pen pare să fi câștigat simpatia telespectatorilor datorită înțelegerii pe care o arată față problemele zilnice cu care se confruntă francezii.

În schimb, actualul președinte, deși stă mai bine în sondaje, riscă să fie văzut drept arogant de către alegători, scrie euronews.com.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE