Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu spune că va demisiona dacă PNL iese din coaliţie

Marcel Ciolacu susține că în cazul în care PNL va ieşi din coaliţia de guvernare, va demisiona din funcţia de prim-ministru.

Întrebat dacă va demisiona din funcţia de premier în cazul în care PNL va ieşi din coaliţie, Ciolacu a răspuns: "Categoric".

Declarația făcută de Marcel Ciolacu

"Nu se rupe nicio coaliţie şi nu cade niciun guvern. Dacă se rupe această coaliţie, vă spun foarte clar, înseamnă că acest proiect politic pe care l-am acceptat şi eu, şi l-au acceptat şi colegii mei într-un moment dificil al României - să nu uităm ce era acum doi ani de zile - într-o discuţie bărbătească între mine şi preşedintele Nicolae Ciucă, categoric, dacă cineva va ieşi din această coaliţie, eu îmi voi duce mandatul la Cotroceni, fără nicio reţinere", a spus Ciolacu la Antena 3.

De altfel, Marcel Ciolacu susține că Rareș Bogdan a făcut declarațiile cu privire la ruperea coaliției pentru a genera un scandal care să acopere discuția legată de faptul că a fost la piață cu un ceas Rolex.

Șeful Guvernului a anunțat că nu va mai accepta ședințe de coaliție în format extins, pentru că liberalii stau la masă, nu spun nimic și apoi ies să arunce coaliția în aer.

”Noi am stat în ședința de coaliție de luni aproape 5 ore și am luat mai multe probleme guvernamentale în discuție, pentru că trebuie o decizie guvernamentală. Atâta timp cât 5 ore nu ai comentat nimic, ba mai mult, ți-ai luat informații și după câteva ore ieși în spațiul public să acoperi un gest nefericit că ai fost la piață cu un ceas de 30.000 de euro.

Să dinamitezi o coaliție doar pentru a acoperi o problemă a ta, domnul Rareș Bogdan nu este un om prost, dar este iresponsabil. Nu poți să arunci în aer o coaliție pentru că vrei să acoperi o greșeală personală. De ce n-a ieșit să spună că i-a făcut soția ceasul cadou sau i l-a făcut cadou socrul său și asta era.

Am să-i propun mâine domnului Nicolae Ciucă, în ceea ce ne privește trebuie să facem bugetul pe anul viitor. Trebuie să acoperim salariile profesorilor, trebuie să acoperim să nu mai fie sincope la sănătate, trebuie să rezolvăm foarte multe probleme.

Eu nu mai vreau să fac o coaliție lărgită cu niște domni care, după ce discutăm 5 ore, ies în spațiul public și aruncă în aer coaliția (..) Eu am venit de bună credință împreună cu colegii mei în această coaliție.”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE