Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană

Premierul Marcel Ciolacu a reafirmat sprijinul României pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o, miercuri, cu preşedintele Maia Sandu, în cadrul vizitei de lucru pe care o efectuează la Chişinău, potrivit Agerpres.

"Locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană! Am reafirmat astăzi, la Chişinău, la întâlnirea cu preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, sprijinul României pentru acest deziderat comun. Am convingerea că negocierile de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană vor începe în cel mai scurt timp! Republica Moldova poate conta pe România!", a afirmat Marcel Ciolacu, pe pagina sa de Facebook.

Premierul Republicii Moldova: Cu ajutorul Bucureștiului, construim Europa, aici, acasă

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a mulţumit României pentru ajutorul "imens şi prompt" oferit, menţionând că acest lucru s-a întâmplat atât în ce priveşte promovarea integrării europene a ţării sale, cât şi în ce priveşte dimensiunea economică şi socială.

"România, împreună cu Uniunea Europeană, ne-a ajutat foarte mult să punem în lista de sancţiuni acei indivizi şi acele companii care lucrează la destabilizarea statalităţii Republicii Moldova şi care este menită să întrerupă fluxurile financiare care finanţează grupările criminale, dar şi pe cei care încearcă să conducă războiul hibrid al Rusiei în Republica Moldova. România în continuare ajută Republica Moldova în demersul nostru de construire a Uniunii Europene în Republica Moldova şi de avansare în procesul de integrare europeană, în aşa fel încât spre sfârşitul anului să trecem la următoarea etapă în această relaţie. În continuare mizăm pe sprijinul Bucureştiului, pentru care vă mulţumesc foarte mult. Împreună, cu ajutorul Bucureştiului, construim Europa, aici, acasă", a arătat Recean, în cadrul unei conferinţe de presă comune susţinute alături de premierul Marcel Ciolacu, la Chişinău.

Nicolae Ciucă se află la Chişinău, alături de premierul Marcel Ciolacu.

Ciucă: Este absolut necesar ca Republica Moldova să beneficieze de deschiderea negocierilor în procesul de aderare

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, a spus că speră ca Republica Moldova să primească o decizie de începere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, descriind demersul din ţara vecină ca pe "un vis frumos, care va deveni realitate cât de curând".

Preşedintele Senatului a susţinut o declaraţie de presă comună cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu.

"Este absolut necesar ca Republica Moldova să beneficieze de această decizie, pentru că, practic, nu reprezintă nimic altceva decât intrarea pe o coerenţă a procesului de aderare", a arătat Ciucă.

El a menţionat şi sprijinul României în acest demers al ţării vecine.

"Eu sper foarte mult ca prin măsurile, prin sprijinul care s-a acordat, tot ceea ce Republica Moldova a documentat la Comisie să ducă la o decizie pozitivă pentru deschiderea negocierilor în procesul de aderare", a afirmat preşedintele Senatului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE