Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Aderarea Republicii Moldova la UE, o prioritate pentru România

Acordarea de sprijin politic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova reprezintă o prioritate a politicii externe a României, a declarat șefa diplomației române, Luminița Odobescu, la Chișinău.

Aderarea la Uniunea Europeană

Este prima vizită oficială efectuată de noul ministru al Afacerilor Externe de la București. Luminița Odobescu a apreciat reformele pe care autoritățile de la Chișinău le-au făcut, în perspectiva începerii negocierilor de aderare.

Luminița Odobescu, ministrul de Externe al României: ”Sprijinim obținerea cât mai repede posibil a unei decizii favorabilă începerii negocierilor de aderare la UE.”

Nicu Popescu a amintit sprijinul oferit de România, atât în ceea ce privește aderarea la Uniunea Europeană, cât și în domeniul energetic, politic și financiar.

Nicu Popescu, ministrul de Externe al Rep. Moldova: ”România joacă și a jucat întotdeauna un rol de lider care gestionează și setează agenda europeană pentru Republica Moldova. Sperăm şi mizăm pe faptul că spre sfârşitul acestui an Republica Moldova va obţine recomandarea de începere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană.”

Ministrul afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a discutat despre aderarea la UE și cu președinta Maia Sandu. Premierul român și președintele Senatului vor face o vizită la Chișinău în perioada următoare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE