Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, întâlnire cu cancelarul german Olaf Scholz: Am vorbit despre aderarea României la Schengen

Premierul Marcel Ciolacu a avut, sâmbătă, o întrevedere cu Olaf Scholz, șeful Guvernului federal de la Berlin. Întâlnirea a avut loc în Spania, unde cei doi politicieni au discutat despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă Europa, inclusiv despre aderarea României la spațiul Schengen.

Marcel Ciolacu a anunțat că a luat prânzul alături de cancelarul german Olaf Scholz

''Un prânz social-democrat între doi prieteni, cu aceleaşi gânduri pentru Europa! Am vorbit cu Olaf Scholz despre provocările economice, sociale şi geopolitice cu care se confruntă întreaga Europă, despre dinamizarea relaţiei noastre bilaterale şi despre aderarea României la spaţiul Schengen.

I-am mulţumit pentru sprijinul constant al Germaniei în dorinţa noastră legitimă de a fi parte a acestui spaţiu! A friend in need, is a friend indeed!'', a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Grupul Social-democraților din Europa a aprobat vineri o rezoluție prin care sprijină aderarea imediată a României și Bulgariei la Spațiul Schengen. Este o susținere fermă și o recomandare la fel de categorică.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu se află, vineri şi sâmbătă, la Malaga, în Spania, pentru a participa la Congresul Socialiştilor Europeni.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE