Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Erdogan cere o conferință internațională de pace pentru Fâșia Gaza. ”Nu avem nevoie de pauze de câteva ore”

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat că ar trebui organizată o conferință internațională de pace pentru a fi identificată o soluție permanentă la conflictul dintre Israel și palestinieni.

”Ce avem nevoie în Fâșia Gaza nu sunt pauze de câteva ore, ci mai degrabă avem nevoie de un armistițiu pemanent”, a declarat președintele Turciei, în discursul susținut sâmbătă la summitul din Riad, potrivit The Guardian.

Arabia Saudită și mai multe state musulmane au cerut sâmbătă oprirea imediată a operațiunilor militare din Fâșia Gaza, afirmând în cadrul summitului comun islamico-arab din Riad că Israelul este responsabil pentru ”crimele” împotriva palestinienilor, potrivit agenției Reuters.

La reuniune au participat zeci de lideri, printre care președintele iranian Ebrahim Raisi, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al Thani, și președintele sirian Bashar al-Assad, care a fost reprimit în Liga Arabă la începutul acestui an.

Mohammed bin Salman, prințul moștenitor al Arabiei Saudite, a declarat că regatul își afirmă "condamnarea și respingerea categorică a acestui război barbar împotriva fraților noștri din Palestina".

"Ne confruntăm cu o catastrofă umanitară care dovedește eșecul Consiliului de Securitate și al comunității internaționale de a pune capăt încălcărilor flagrante ale legilor internaționale de către Israel", a declarat prințul Mohammed bin Salman, în discursul rostit în cadrul summitului.

Arabia Saudită trebuia să găzduiască sâmbătă și duminică două summituri extraordinare, cel al Organizației pentru Cooperare Islamică și cel al Ligii Arabe. Summitul comun va înlocui cele două reuniuni, având în vedere situația "extraordinară" din Gaza, a declarat Ministerul saudit de Externe.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE