Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, gafă de față cu ambasadorul Emiratelor Arabe Unite în România: ”Onorată instanţă”

Premierul Marcel Ciolacu și-a început discursul cu expresia ”onorată instanță”, cu ocazia deschiderii unui eveniment organizat în Constanța, la care a participat și ambasadorul Emiratelor Arabe Unite. Șeful Executivului s-a corectat și a motivat că formularea sa face parte din ”din ciclul gafelor care se mai fac”.

”Mă numesc Marcel. Excelența voastră, Sultan Ahmed bin Sulayem, stimate domnule ministru, excelența voastră, domnule ambasador, Sultan Mohamed Majed Al Ali.

Doamnelor și domnilor, onorată instanță... Asistență, scuzați-mă!

Cred că din ciclul gafelor care se mai fac, mă bucur să mă aflu astăzi alături de dumneavoastră pentru a inaugura una dintre cele mai importante investiții din Portul Constanța”, a spus Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut această gafă, în deschiderea evenimentului ”DP WORLD-20 de ani de eficiență și inovație în România”, cu operaționalizării unor investiții de infrastructură în cadrul Portului Constanța.

”Aceste noi terminale vor genera un plus anual de un milion de tone de marfă. Asta înseamnă miliarde în plus care vor alimenta conturile companiilor care operează aici, venituri care vor stimula creșterea economică a României.

Acest eveniment marchează și cei 20 de ani de prezență a companiei emirateze DP World în România”, a menționat șeful Executivului.

Ciolacu: ”Este un obiectiv esențial pentru creșterea rezilienței regionale și cu relevanță sporită în momentul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei”

”Realizarea acestor terminale de către DP World răspunde și unei nevoie strategice a României, mai ales în actualul context de securitate. Este vorba de necesitatea dezvoltării durabile a capacității de transport de mărfuri și a conectării industriei și agriculturii românești la piețele internaționale.

DP contribuie astfel la transformarea portului Constanța în principalul hub logistic la Marea Neagră. Este un obiectiv esențial pentru creșterea rezilienței regionale și cu relevanță sporită în momentul lansării procesului de reconstrucție a Ucrainei”, a mai spus Marcel Ciolacu.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE