Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea alegerilor anticipate: „Vor fi dacă această coaliţie nu va mai funcţiona”

Marcel Ciolacu spune că în țara noastră s-ar putea ajunge la alegeri anticipate în cazul în care nu se va respecta rotaţia premierilor, convenită între PSD şi PNL pentru luna mai a anului viitor.

De altfel, această decizie se va lua dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza pentru funcţia de prim-ministru persoana care îi va fi propusă din partea social-democraţilor.

„Alegerile anticipate cred că vor fi doar în cazul în care această coaliţie nu va mai funcţiona. Eu nu mai văd altă construcţie politică care să ducă la o stabilitate politică necesară într-o asemenea perioadă. Eu cred că suntem nişte oameni politici serioşi, care ne vom respecta cuvântul dat şi rotaţia va avea loc în luna mai.

Ce spune Ciolacu despre rotația convenită în coaliția de guvernare

Întrebat dacă şeful statului a fost de acord cu rotaţia convenită în coaliţie, acesta a spus: „Eu cred şi-mi doresc să trăiesc într-o ţară normală, domnul preşedinte Klaus Iohannis nu avea atribuţii să hotărască ce trec preşedintele PSD cu preşedintele PNL şi cu preşedintele UDMR şi cu minorităţile în protocol”.

Ciolacu a explicat că un alt scenariu în care se va ajunge la alegeri anticipate ar fi în cazul în care preşedintele Iohannis nu va accepta propunerea PSD pentru funcţia de premier, aşa cum am fost convenită prin protocolul coaliţiei de guvernare.

„Părerea mea e că, în acel moment, România va intra într-o zonă de instabilitate politică şi vom merge la alegeri anticipate. (...) Am înţeles că s-au făcut multe lucruri anormale, am înţeles că preşedintele a ţinut cu un anumit partid politic, dar eu cred că s-a intrat într-o altă epocă”, a mai declarat el.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE