Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu: Dacă scandalul din Parlament este preţul pentru ca pensionarii să primească la timp pensiile, îmi asum

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, în deschiderea şedinţei de Guvern, că dacă ''scandalul din Parlament'' este preţul pe care ar trebui să-l plătească el, ca premier, pentru ca pensionarii să-şi primească la timp în ianuarie pensiile indexate, îşi asumă această problemă "fără nicio ezitare".

"Mă bucur, în primul rând, că avem bugetul pe 2024 votat de Parlament cu aproape 300 de voturi, deoarece de acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor. Dacă scandalul din Parlament este preţul pe care ar trebui să-l plătesc eu, ca premier, pentru ca pensionarii să-şi primească la timp în ianuarie pensiile indexate, îmi asum această problemă fără nicio ezitare. Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie. Iar acest buget oferă garanţia că vom continua în acelaşi ritm şantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascălii, că vom avea medicamente şi servicii medicale mai bune", a spus Ciolacu.

Declaraţia premierului vineri după ce, marţi seara, parlamentari de la AUR şi de la USR au protestat în şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care a fost dezbătut proiectul bugetului de stat pe anul 2024, în timpul discursului lui Marcel Ciolacu.

Prim-ministrul şi-a susţinut cu greu discursul. Pe parcursul lui, Marcel Ciolacu s-a întors de mai multe ori spre preşedinţii de şedinţă, dar protestele din jurul tribunei au continuat. Parlamentarii USR au afişat cuburi din carton galbene şi roşii cu mesaje precum "Taxe noi", "Buget record pentru speciali".

Liderul AUR, George Simion, care transmitea în direct pe pagina sa de socializare, afirma că nu va pleca până când nu li se vor mări salariile profesorilor.

Anterior, deputatul George Simion şi senatoarea Diana Şoşoacă au avut un conflict în plenul Camerei Deputaţilor, pe parcursul căruia şi-au adresat injurii.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE