Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

George Simion spune că e posibil să existe în AUR adepți ai LGBTQ. Cum a decurs discuția sa cu Papa Francisc

Președintele AUR, George Simion, a surprins în weekendul trecut prin vizita sa la Vatican, acolo unde s-a întâlnit cu Papa Francisc, dar și cu șefa Guvernului italian, Georgia Meloni. Prezent în studioul Euronews România, George Simion a dezvăluit cum au decurs discuțiile.

Este Papa Francisc apolitic?

George Simion: "Am schimbat câteva cuvinte. Nu, se vorbește destul de glumeț, așa e Sanctitatea Sa. Eram în marja concertului de Crăciun și eu venisem pentru sărbătoarea Fratelli d'Italia, să mă întâlnesc cu Giorgia Meloni, am vorbit pe scenă. Colegii noștri din Italia, atât doamna Meloni, cât și domnul Tajani și domnul Salvini ne sunt prieteni și a apărut, cu această ocazie, să merg, împreună cu asociația românilor din Italia, la Sanctitatea Sa. Și m-am bucurat, chiar am făcut un dar simbolic."

Vizita lui George Simion la Vatican vine într-un moment în care Papa Francisc tocmai și-a dat acordul ca preoții să poată da binecuvântarea persoanelor de același sex. Simion a fost întrebat dacă Papa este sau nu apolitic.

George Simion: "Premierul socialist al Albaniei, la aceeași manifestare la care am fost și eu, a zis că Sanctitatea Sa este cel mai mare și important lider al stângii, în general și are atitudini de stânga. Din unele puncte de vedere, și creștinismul este, prin natura lui socială, orientat încolo. Este opinia Bisericii Romano-Catolice (n.r.: legată de binecuvântarea cuplurilor de același sex). Eu sunt creștin-ortodox, avem altă viziune. Depinde, cred că toate religiile ar trebui să se înțeleagă. Romano-catolicismul este confesiunea cea mai permisivă."

Reacția AUR, după decizia CEDO

În acest context, George Simion a fost întrebat dacă în partidul său există adepți ai mișcării LGBTQ. Totul pe fondul știutei poziții a partidului și a deciziei CEDO, care spune că România trebuie să recunoască la rându-i căsătoriile între persoanele de același sex.

George Simion: "Nu știu (n.r.: câți membri AUR fac parte din LGBTQ), e opțiunea lor intimă, e dreptul lor la viață privată. Din 100.000 de oameni, să tot existe, vă dați seama. Îi întreb eu ce fac în dormitor? E treaba lor, bravo lor. Atât timp cât nu pun problema căsătoriei sau adopției și respectă cele patru baze ideologice pe care AUR le are - adică națiunea, familia naturală dintre un bărbat și o femeie, credința creștină și libertatea - nu are nimeni nimic cu ei. Avem oameni și de alte confesiuni, musulmani, evrei.

Să știți că nu e printre prioritățile noastre de guvernare (n.r.: decizia CEDO de recunoaștere a căsătoriilor de același sex), avem un partid care se ocupă de așa ceva, există USR pe zona aceasta progresistă. Din punctul nostru de vedere, România este un stat care, la nivel de percepție asupra mediului înconjurător, vedem că doar femeile pot să dea naștere copiilor, așa am învățat la biologie.

Sunt unii care încearcă să rescrie legile biologiei, legile fizicii și ajungem la niște ciudățenii. Căsătoria și procrearea se fac între un bărbat și o femeie. Alții au învățat altceva, e curentul acesta neo-marxist, cancel culture, black life matters și așa mai departe, în lumea vestică. Noi suntem un pic mai conservatori aici, în estul și centrul Europei.

Nu trebuie (n.r.: statul român trebuie să respecte decizia CEDO, de a accepta căsătoriile între persoane de același sex). Statul român are o constituție și statul român ar fi trebuit să-și reprezinte interesele, așa cum sunt ele definite de o guvernare. În momentul ăsta, este o guvernare predominant socialistă, știm că PSD este afiliat la familia socialiștilor europeni, care sunt în zona aceasta în care este și Suveranul Pontif. Noi suntem de partea cealaltă a baricadei ideologice."

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE