Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Marcel Ciolacu ar vrea schimbări de miniștri la rotativa guvernamentală. „Prefer să nu conduc un Guvern tras din căciulă”

Publicat de: Răzvan Mihalașcu

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni că este nevoie de evaluare a activității miniștrilor de către premierul Nicolae Ciucă deoarece implementarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este o prioritate, iar la rotativa guvernamentală din luna mai nu ar vrea să conducă un „Guvern al României făcut cum s-a tras din căciulă”.

Întrebat dacă ar refuza să facă parte dintr-un Guvern alături de Virgil Popescu, liderul PSD a răspuns că premierul Nicolae Ciucă trebuie să facă o evaluare a fiecărui ministru.

„Rămâne să facă o evaluare prim-ministrul și după aceea să avem aceste discuții. Rămâne ca această discuție să o avem în coaliție, nu la televizor (...) Este atributul coaliției să aibă aceste discuții în funcție de performanța miniștrilor”, a precizat Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a precizat că implementarea PNRR reprezintă o prioritate pentru România.

„Din punctul meu de vedere, prioritar în această evaluare este implementarea PNRR și a jaloanelor din PNRR și de acolo să plecăm cu discuție profesionistă.

Eu să fiu șeful unui Guvern al României făcut cum s-a tras din căciulă, în funcție de performanța județelor și în funcție de ce minister mi-a picat, căutăm noi prin sat vreunul bun sau prost să-l punem la acel minister, prefer să nu conduc un astfel de Guvern”, a mai spus Ciolacu.

„Marcel Ciolacu: E normal să avem niște discuții punctuale și despre o evaluare a miniștrilor și performanțelor”

Cât despre posibilitatea ca PSD să ceară rescrierea protocolului coaliției, președintele PSD a amintit că acordul este unul asumat.

„E un protocol asumat. Ce să rescriem? Am ieșit un pic dintr-o zonă pe care eu o consider dăunătoare. Suntem niște oameni politici, avem pretenții să fim oameni de stat și în această perspectivă dorim să avem discuții în coaliție, nu poziționări sau ambiții. Vorbim aici de Guvernul României, nu de Guvernul unei alianțe, pentru că am văzut ce s-a întâmplat când a fost construcția unui Guvern de dreapta care confunda Guvernul de coaliție cu Guvernul României.

Cred că eu, Nicolae Ciucă și colegii noștri din PSD, PNL și UDMR ne dorim un Guvern eficient și atunci e normal să avem niște discuții punctuale și despre o evaluare a miniștrilor și performanțelor unor miniștri unde lucrurile au mers în direcția corectă și așteptată și unde nu au funcționat.

Am avut de recuperat un handicap de aproape doi ani în care, vă dau exemplu, la Ministerul Fondurilor Europene era totul blocat și încep, încep am recuperat acest decalaj.

Am încercat de fiecare dată să ducem discuția - nu că rupem un protocol, că PSD-ul nu cedează nu știu ce ministere. Sunt ferm convins că și eu și colegii mei și Nicolae Ciucă și colegii domniei sale ne dorim un Guvern bun al României, nu un Guvern PSD-PNL-UDMR”, a mai precizat Ciolacu.

De asemenea, liderul PSD a amintit că „mai sunt peste trei luni de zile până la rotația de prim-miniștri” și mai este timp pentru o discuție despre evaluarea miniștrilor.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE