Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Nicolae Ciucă, replică tranșantă pentru premierul Austriei privind Schengen. „Nu prin România au trecut cei mai mulți migranți”

Premierul Nicolae Ciucă a transmis că România va putea relua discuțiile cu oficialii din Austria după ce vor fi „recunoscute și acceptate” datele potrivit cărora țara noastră nu se află pe ruta migrației spre Occident.

Șeful Executivului a dat asigurări că relațiile diplomatice dintre România și Austria au fost reluate odată cu revenirea la Viena a ambasadorului Emil Hurezeanu.

„În acest moment odată cu revenirea domnului ambasador Hurezeanu la post la Viena, au fost reluate atât relațiile diplomatice la nivel de ambasador, cât și linii de lucru tehnic.

În momentul în care vom avea primele concluzii de la nivelul Ambasadei și de la întâlnirile pe care staff-ul tehnic de o parte și de la alta le vor avea, vom stabili ce decizie vom lua și cu cine vom avea primele întâlniri.

Cu certitudine cred că în continuare trebuie să plecăm de la certitudinea datelor conform cărora România nu se află pe itinerariul de bază migrației.

Nu pe la noi au trecut cei mai mulți migranți, nu prin România. Odată ce vor fi recunoscute și acceptate aceste cifre, vom putea să continuăm discuțiile fără niciun fel de limitare”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Austria a anunțat că își menține veto-ul față de extinderea Spațiului Schengen, cât timp acesta „nu funcționează”, a declarat cancelarul Karl Nehammer înaintea unei vizite în Bulgaria. Șeful Guvernului de la Viena a cerut „sprijin deplin pentru Bulgaria şi România şi măsuri concrete din partea Comisiei Europene pentru întărirea protecţiei frontierei externe” a Uniunii Europene.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE