Urmărește Euronews România la cei mai importanți operatori de cablu TV din țară: Digi (canalul 66), Orange (canalul 106), Vodafone (canalul 410).

Marcel Ciolacu: ANAF a intrat într-un proces de digitalizare

De Mirabela Vasile  •  

Distribuie

DIMENSIUNE TEXT

Marcel Ciolacu spune că ANAF, Ministerul de Finanţe şi Vama au intrat într-un proces de digitalizare şi nimeni nu mai poate opri acest lucru.

"Vorbim foarte mult despre digitalizarea ANAF. În acest moment, în sfârşit, după 32 de ani, ANAF, Ministerul de Finanţe şi Vama au intrat într-un proces de digitalizare. Este primul pas pe care trebuia să îl facă statul, nu companiile.

Statul era dator de 32 de ani cu acest lucru, cred că suntem ultima ţară europeană care nu a făcut acest lucru. De ce? Am părerile mele.

Putea să fie oricine ministru al Finanţelor, dacă nu intervii direct şi determinat, sistemul nu te lasă să faci acest lucru. Oamenii care s-au obişnuit 32 de ani să nu existe o digitalizare la ANAF vor pune toate piedicile ca să nu se întâmple acest lucru. Este depăşit acest moment.

Putem declara şi Ministerul Finanţelor de siguranţă naţională ... şi tot se va face, fiindcă a venit momentul ca statul să îşi plătească restanţele", a spus duminică Ciolacu la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Ce se va întâmpla cu impozitul plătit de multinaționale

Liderul PSD  a anunțat după ce această digitalizare se va finaliza, se va putea vorbi despre impozitul plătit de multinaţionale.

"Vorbim după digitalizarea ANAF. Întâi am această dorinţă, întâi statul să îşi facă datoria şi să vadă unde nu a intervenit la timp.

Apoi duci lucrurile mai departe, ca să fii sustenabil în măsuri şi să poţi să le pui în aplicare fără să creezi un haos în sistem. Sunt lucruri pe care nimeni nu mai poate să le oprească", a afirmat acesta.

Distribuie

Taguri