Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, nu renunță la impozitarea progresivă și susține în continuare că țara noastră va implementa măsura ca peste tot în lume, chiar dacă nu în acest an. Demnitarul a spus că se va discuta și despre o taxă de solidaritate pe marile averi, după modelul din Germania. Codul Fiscal ar putea totuși să sufere unele modificări până pe data de 1 iulie, a spus președintele Camerei Deputaților. Guvernanții ar putea să decidă ca oamenii să plătească impozit pe proprietățile pe care le dețin, în funcție de valoarea acestora.

Marcel Ciolacu: Din punctul meu de vedere, România va ajunge la o impozitare progresivă, cum este peste tot în lume. Anul acesta, categoric.

Reporter: Dar ar putea să fie modificat (Codul Fiscal, n.r.) de la 1 iulie ca să intre în vigoare de la 1 ianuarie, ar putea fi modificat în acest sens cu impozitare progresivă?

Marcel Ciolacu: Nu cred, nu cred că...

Reporter: Am putea să asistăm și la o taxă de lux pt marile averi pentru companiile care au cifră de afaceri peste 100 de milioane euro.

Marcel Ciolacu: Taxa de solidaritate există în Germania. Este pe agenda de discuții și vom alege varianta cea mai bună.

Reporter: Sub ce formă?

Marcel Ciolacu: Exact Cum este în Germania. Trebuie făcută o raportare între taxe și venituri. Nu te poți compara cu Germania, care e cel mai dezvoltat stat european, imediat la taxe.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nu vor crește taxele și impozitele în acest an. Potrivit acestuia, nu există în acest moment, la nivelul coaliţiei de guvernare, o decizie privind schimbarea sistemului de impozitare şi nu crede că acest lucru se va întâmpla foarte curând.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE