Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Manifestații pro-palestiniene cu sute de mii de oameni. Proteste au fost și la Tel Aviv, oamenii cer eliberarea ostaticilor luați de Hamas

Manifestații de amploare pro-palestiniene au fost organizate în mai multe orașe din Europa, America Latină, Australia, dar și în Cisiordania. Oamenii au cerut încetarea operațiunilor militare israeliene în Fâșia Gaza. Au fost proteste și la Tel Aviv. Aici, oamenii au cerut autorităților israeliene măsuri pentru eliberarea ostaticilor luați de militanții Hamas. 

Cea mai mare manifestație pro-palestiniană a fost organizată la Londra. La miting au participat, potrivit poliției, peste 300 de mii de oameni.

Mai multe persoane violente care au încercat să împiedice mitingul de susținere a palestinienilor au fost reținute de poliția britanică.

Și la Bruxelles, capitala Belgiei, zeci de mii de persoane au cerut încetarea imediată a focului în Fâșia Gaza. Protestatarii au acuzat Uniunea Europeană că  face prea puțin pentru restabilirea păcii.   

”Este minunat să văd atât de mulți oameni aici, care sunt solidari cu cauza palestiniană. Asta arată că încă mai există umanitate, deoarece atunci când vezi imaginile care provin din Gaza este foarte ușor să ai un sentiment de deznădejde, pentru că știi că acolo este pur și simplu oribil”, spune un protestatar. 

”Suntem  solidari cu oamenii din Gaza care se află sub o ploaie de bombe, pentru a cere o încetare imediată a focului și pentru ca legile internaționale să fie în sfârșit respectate de ambele părți. Colonizarea, ocupația trebuie să înceteze, palestinienii trebuie să trăiască liber”, a explicat un alt participant la protest. 

Mitinguri pentru susținerea palestinienilor au fost și în Spania, la Barcelona. Protestatarii au intrat cu forța într-o gară, iar poliția a intervenit în forță.

Iar la Tel Aviv, în Israel, mii de oameni au cerut autorităților eliberarea celor peste 200 de ostatici luați de militanții Hamas pe 7 octombrie. 

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE