Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

MAE condamnă încercările de imixtiune ale Rusiei în procesele politice și electorale din state democratice

Ministerul Afacerilor Externe din România se alătură Marii Britanii în demersul de a expune public și a condamna încercările repetate ale Rusiei de imixtiune în procesele politice și electorale din state democratice.

România își exprimă îngrijorarea față de utilizarea în creștere, la nivel global, a operațiunilor cibernetice în context electoral, în scopul de a submina procesele democratice, se arată într-un comunicat al MAE.

Ministerul face trimitere și la interferențele din Republica Moldova care ar fi vizat alegerile locale din noiembrie. MAE spune că aceste acțiuni de amploare sunt ”inacceptabile”. Guvernul britanic a dezvăluit că spionii statului rus au lansat sute de atacuri cibernetice care vizau parlamentari, funcționari publici și jurnaliști britanici, în ultimii opt ani, perioadă în care a avut loc și Brexit-ul. Un atac cibernetic a vizat și alegerile din 2019.

Autoritățile britanice l-au convocat pe ambasadorul rus la Londra pentru a-l admonesta din cauza încercărilor repetate de amestec în politica internă, începând cu 2015. Parlamentarii britanici cer o anchetă de amploare.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE