Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Rusia a stabilit data alegerilor prezidențiale de anul viitor

S-a stabilit data alegerilor prezidențiale din Rusia. Alegătorii vor fi chemați la urne anul viitor, pe 17 martie, potrivit unei hotărâri a Parlamentului de la Moscova.

Deși nu a anunțat încă oficial, Vladimir Putin este așteptat să candideze, în timp ce principalul său opozant Aleksei Navalnîi este în închisoare.

Vladimir Putin se află la putere din anul 2000

Vladimir Putin, fost agent KGB, se află la putere din 2000, fie în calitate de președinte al țării, fie ca premier. Odată cu fixarea datei scrutinului, campania electorală poate începe.

Alegerile vor avea loc la doi ani de la invadarea Ucrainei. Așa-zisa operațiune militară specială împotriva statului vecin a fost demarată din ordinul lui Putin la 24 februarie 2022.

Între timp, Putin a dispus și anexarea ilegală a regiunilor din estul Ucrainei, Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie, în baza unor referendumuri, care nu sunt recunoscute internațional.

Curtea Penală Internațională a emis un mandat internațional de arestare pe numele lui Putin, pentru crime de război comise în Ucraina.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE