Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lumina Sfântă a ajuns în România de la Ierusalim și va ajunge în fiecare parohie

Publicat de: Euronews

Este ultima zi a Săptămânii Patimilor, iar creștinii se pregătesc pentru slujba de Înviere.

Lumina Sfântă de la Ierusalim a fost adusă sâmbătă seară în România, și a fost oferită delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional ”Henri Coandă”, urmând ca mai apoi să ajungă în parohiile din întreaga țară.

Potrivit informațiilor oferite de Patriarhie, Lumina a fost adusă de părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi este oferită, ca întotdeauna, delegaţilor eparhiilor Patriarhiei Române prezenţi la Aeroportul Internaţional Otopeni”, anunţă Patriarhia Română.

Lumina Sfântă este considerată un miracol al ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paşte.

În timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 şi 14:30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc coborât din cer. Lumina este adusă credincioșilor de Patriarhul Ierusalimului.

Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii, a informat Biroul de presă al Patriarhiei Române, potrivit Agerpres.

Sâmbătă seara, între orele 19:30 – 20:30, va avea loc pe Colina Bucuriei procesiunea primirii Sfintei Lumini în Catedrala Patriarhală.

Tradiţia aducerii Sfintei Lumini de la Ierusalim a fost inaugurată de Patriarhul Daniel în anul 2009.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE