Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lucian Bode explică achiziția autospecialelor BMW: „Licitația a fost corectă. S-au respectat toți pașii”

Lucian Bode a prezentat raportul Corpului de Control al Ministerului de Interne pe tema achiziției celor 600 de BMW-uri de la firma lui Michael Schmidt, unul dintre apropiații lui Klaus Iohannis.

Ministrul Afacerilor Interne a venit cu acuzații la adresa liderului USR, Cătălin Drulă, care a criticat achiziția pe motiv că specificiațiileau fost făcute cu dedicație, de ”conspirații la nivel înalt”.

„Corpul de control al MAI a constatat următoarele: necesitatea achiziției este reală și evidentă. Poliția Rutieră are nevoie de mijloace performante. toată documentația tehnică a fost întocmită, analizată și agreată de către structurile de specialitate ale MAI, MT, primind totdată și girul unui evaluator extern al Băncii Europene de Investiții.

Întregul proces s-a derulat cu respectarea princpiilor de obiectivitate, transparență și legalitate, trecând prin toate filtrele. Avizul de legalitate a fost dat de Autoritatea care supraveghează toate achizițiile din România. Licitația este corectă iar domnul Drulă dezinformează cu bună știință. S-au respectat toți pașii.”, a declarat Lucian Bode.

„La 12 nov 2020 se emite HG 971 prin care se aprobă necesitatea cheltuielilor acestui proiect, semnată de asociatul politic mai nou al dlui Drulă, dl Ludovic Orban, în care veți găsi achiziționarea de 300 autospeciale

25 mai 2021 – Ministerul Transporturilor condus de Drulă aprobă cererea de finanțare, inclusiv detaliile tehnice

Se semnează contractul de finanțare, în baza aprobării dată de Drulă, semnat între Ministerul Transporturilor și IGPR. Ca reprezentant al MT este domnul ministru Drulă și domnul Benone Matei de la IGPR.

Foarte important: anexa 2 a contractului este fișa cu detaliile tehnice, unde vom găsi la pagina 7 capacitatea cilindrică, cutia de viteze, tracțiunea, lungimea, caroseria, culoarea, foarte important – cutie automată 8+1 trepte.Ce spunea dl Drulă acum câteva zile? Că am construit un caiet de sarcini în care am trecut cutie de viteze 8+1 viteze pentru a avantaja pe cineva, în condițiile în care domnul Drulă a semnat acest contract.

Cât tupeu să ai și să acuzi Poliția Română, MAI că au făcut anumite specificații cu dedicație, când nu au făcut altceva decât să preia specificațiile din proiectul tehnic semnat.

Pe 8 iulie, MT anunță public semnarea contractului, în care se enumeră și achiziționarea celor 300 de autospeciale de poliție.

După semnare, MT informează ministerul Fondurilor Europene, așadar contractul ajunge și la dl Cristian Ghinea, inclusiv cu specificațiile tehnice.”, a mai spus guvernantul.

Lucian Bode critică acțiunile lui Cătălin Drulă cu privire la acuzațiile grave

„Putem vorbi mult despre ipocrizie, rea voință, pierderi de memorie, inclusiv despre înțelepciunea zicalei Dacp tăceai filosof rămâneai.

Singurul aspect care ne interesează la MAI e dezinformarea. Mă aflu în fața dvs să combat această dezinformare cu argumente.

Fostul ministru Drulă face acuzații grave, cu atac la persoane, vorbind despre acte semnate de dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi plâns. Cere să se sesizeze DNA. Să înțelegem că se autodenunță. Dl Drulă sesizează OLAF, în condițiile în care aceste specificații au fost pe masa lui Drulă și Ghinea.

Întreaga documentație o vom pune la dispoziția tuturor instituțiilor competente.

S-a gândit ce o să spună procurorilor când va fi întrebat cum și de ce a semnat acele speficicații pe care le numește cu dedicație.”, a conchis ministrul MAI.

Corpul de Control al MAI, trimis să verifice achiziția mașinilor BMW pentru Poliția Română

Dan Cărbunaru, a anunţat, joi, că ministrul de Interne, Lucian Bode, a solicitat Corpului de Control să facă verificări în ceea ce priveşte achiziţia de maşini de poliţie marca BMW.

„Dacă vă referiţi la interesul public manifestat faţă de achiziţia unor maşini de poliţie pentru Poliţia Naţională, pot să vă confirm că ministrul Afacerilor Interne a cerut Corpului de control să facă verificări privind procedurile derulate cu această ocazie, iar la finalul verificărilor, Ministerul Afacerilor Interne va prezenta public aceste concluzii", a spus Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Ministerul de Interne are nevoie de mașini puternice care să ajute Poliția Rutieră să țină pasul cu bolizii pe șosele României. Este explicația reprezentanților Poliției Române, după ce Sindicatul Europol a acuzat că licitația s-ar fi făcut cu dedicație pentru un mare producător de automobile.

În opinia Europol, o singură companie ar fi putut să respecte caietul de sarcini. Reprezentanții Inspectoratului General al Poliţiei Române spun, însă, că alte trei modele de mașini produse de alte companii ar fi respectat condițiile, dar numai cea câștigătoare s-a prezentat la licitație.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE