Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Lucian Bode a declarat recurs la decizia instanţei privind reanalizarea tezei de doctorat

Publicat de: Euronews

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat recurs la decizia Tribunalului Sălaj de respingere a cererii de suspendare a deciziei Comisiei de etică a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca de reanalizare a tezei sale de doctorat, potrivit Agerpres.

Recursul a fost înregistrat, joi, pe site-ul Tribunalului Sălaj.

În data de 17 ianuarie, instanţa respinsese, ca nefondată, cererea de suspendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul UBB, formulată de Lucian Bode. Ministrul de interne a dat în judecată Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” pentru a bloca reanalizarea tezei sale de doctorat.

UBB informase, încă din 24 noiembrie 2022, că a reluat analiza tezei de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, în urma apariţiei în spaţiul public a unor noi suspiciuni de plagiat.

Comisia de etică a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca a stabilit cu privire la teza de doctorat a ministrului Lucian Bode că suspiciunile de plagiat se confirmă în marea lor majoritate.

Ministrul Bode a susținut, în mai multe postări pe Facebook, că a respectat standardele de citare în elaborarea lucrării sale de doctorat.

„Pretinsele abateri de la standardele de citare reținute în cuprinsul Hotărârii nr. 1/2023 sunt nelegale și netemeinice. Verificarea ad-hoc a Comisiei de Etică s-a raportat la standarde de citare actualizate recent și care nu erau în vigoare la momentul susținerii tezei, aspecte confirmate chiar de punctul de vedere comunicat de Școala Doctorală”, a spus Lucian Bode.

Conducătorul lui Bode de doctorat, suspendat de UBB, săptămâna trecută

Universitatea Babeș Bolyai a anunțat sancțiuni împotriva conducătorului de doctorat al ministrului Lucian Bode. Adrian Ivan nu va mai avea voie să coordoneze în următorii doi ani lucrări de doctorat la universitatea clujeană.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE