Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Conducătorul lui Bode de doctorat, suspendat de UBB. Adrian Ivan nu va mai avea dreptul să conducă doctorate

Universitatea Babeș Bolyai a anunțat sancțiuni împotriva conducătorului de doctorat al ministrului Lucian Bode. Adrian Ivan nu va mai avea voie să coordoneze în următorii doi ani lucrări de doctorat la universitatea clujeană.

Informația a fost confirmată pentru Euronews de rectorul universității clujene, Daniel David. Decizia a fost luată la 10 zile după ce Comisia de etică a UBB a constatat că “teza este profund viciată”. Chiar profesorul Adrian Ivan “a solicitat la rândul său ca în următorii doi ani să nu îi mai fie alocate locuri de doctorat, motivând presiunea sarcinilor manageriale cu implicații asupra urmăririi cu atenție a activității doctoranzilor”, au precizat membrii Comisiei de etică a Universității Universitatea Babeș Bolyai.

Profesorului Adrian Ivan i s-a retras și dreptul de a susține cursul predat la școala doctorală, curs preluat acum de un alt profesor al UBB.

Suspiciunile de abatere de la normele academice de citare ce vizează teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode se confirmă în mare parte, potrivit Universității Babeș Bolyai din Cluj-Napoca.

Ce spune Comisia de etică a UBB

Comisia de etică a UBB a analizat aspectele semnalate public cu privire la lucrarea ministrului și a ajuns la concluzia că există două tipuri de abateri de la normele de citare în teza analizată.

Ministrul a plagiat prin preluare de text, respectiv traducere din engleză în română și preluare cuvânt cu cuvânt din limba română a unor paragrafe întregi, fără parafrazare, și a citat defectuos sau incorect pasaje din lucrare.

La 17 ianuarie 2023, Lucian Bode a pierdut în primă instanță procesul cu Comisia de Etică a UBB.

Instanța „respinge ca nefondată cererea de suspendare a executării Hotărârii nr.10/13.12.2022 a Comisiei de etică din cadrul U.B.B. formulată de reclamantul Lucian Bode în contradictoriu cu pârâta U. B.B. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare.”

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE