Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii din Plauru ar putea fi relocați în maximum 30 de minute dacă lucrurile escaladează. Ce spune prefectura Tulcea

Oamenii din Plauru, satul pe teritoriul căruia a căzut drona rusească, ar putea fi relocați într-un timp de 15-30 de minute daca situația ar impune acest lucru, a declarat prefectul județului Tulcea, Dan Munteanu, într-o intervenție la Euronews.

Până acum, cei aproximativ 15 localnicii au refuzat să își părăsească locuințele.

”În ceea ce privește oamenii de la Plauru, această chestiune, dacă se impune, pot fi relocați la Ceatalchoi și asta se poate întâmpla într-un 15-30 de minute și pe fond, despre aceasta este vorba.

Pe de altă parte, există la dispoziție mașini în măsura în care, repet, este necesar. Acest aceste detalii cu privire la relocarea în instituții nu vi le pot spune acum și din simplu fapt că se modifică. Nu le avem și pentru că în funcție de dorințele fiecăruia, pentru că acolo sunt oameni care s-ar putea să își dorească dacă vor să plece, să meargă la rudele lor, în funcție de câți și cum.

Așa că suntem pregătiți și la nivel de Ceatalchioi, prin domnul primar, și la nivel de Tulcea.

Acestea sunt problemele, am gestionat criza ucrainenilor, atunci când ne-au venit 5000 de oameni pe zi. Aici sunt sigur alte probleme, dar sunt mai puțin oameni. Dacă e să vă lămuresc ca cifre este vorba de 15 persoane la Plaur, dar care astăzi, când au fost întrebate, nu și-au arătat intenția de a se muta. ”, a declarat Prefectul de Tulcea.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE