Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

EXCLUSIV MApN, verificări cu șalupele pe Dunăre, după ce o altă dronă ar fi căzut, miercuri seară, pe teritoriul României

MApN confirmă, într-un comunicat de presă, că se fac verificări pe Dunăre. Surse Euronews România: localnicii au anunțat că o altă dronă ar fi căzut miercuri seară pe teritoriul României. Potrivit autorităților ucrainene, Rusia a atacat din nou infrastructura portuară din Izmail cu drone. Acesta a fost al patrulea atac în ultimele cinci zile.

Deocamdată, nu există vreo confirmare că ar exista alte rămășițe. Anchetatorii MApN sunt, totuși, cu șalupele pe Dunăre, alertați de un cetățean din Ceatalchioi. Omul le-ar fi zis că s-a speriat, azi-noapte, a ieșit din casă și ar fi văzut drona, în apropiere de mal.

De altfel, mai mulți localnici au povestit despre exploziile de azi-noapte, produse în localitatea Izmail - aflată la granița cu țara noastră, la aproximativ 200 de metri.

Orice pistă, orice supoziție sunt luate serios în calcul, relatează corespondenta Euronews România, Maria Moiș. Semn că vorbim despre cel mai fierbinte punct de pe harta României este și anunțul MApN de ieri, potrivit căruia va întări apărarea aeriană deasupra acestei zone.

Kievul a anunțat că Rusia a folosit drone iraniene pentru a bombarda  portul ucrainean de la Dunăre pentru a patra oară în ultimele cinci zile. 

Taguri

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE