Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Locuitorii din Mariupol fac liste pentru apa potabilă. Timpul de așteptare este de cel puțin două zile

Pentru a avea acces la apă potabilă în Mariupol, locuitorii orașului trebuie să se înscrie pe o listă și să aștepte cel puțin două zile. Orașul se află în pragul unui dezastru ecologic și infecțios.

"Pentru a obține apă potabilă, acum trebuie să vă înregistrați pe o listă și trebuie să așteptați cel puțin două zile. Adică, acum apa potabilă este disponibilă la fiecare două zile, în cel mai bun caz. Motivul principal este scăderea nivelului apei în sursele naturale de captare a apei", a scris pe Telegram Petro Andriușcenko, consilier al primarului din Mariupol, relatează Ukrinform.

Se așteaptă o scădere suplimentară a rezervelor de apă din cauza căldurii, a mai precizat acesta.

Potrivit lui Andriușcenko, invadatorii ruși au redus, de asemenea, distribuția de ajutoare umanitare în Mariupol. Acum, ajutorul umanitar este acordat exclusiv celor vârstnici.

"Toți ceilalți trebuie să muncească. Practica "hrană contra muncă" a fost restabilită", a întărit el.

Consilierul primarului a adăugat că tinerii au fost forțați să ajute patrulele mobile rue, inclusiv să desfășoare activitățile de filtrare. Dacă refuză, tinerii ucraineni sunt amenințați cu înrolarea în armata rusă.

"Mariupol este transformat în mod intenționat și sistematic într-un ghetou pentru ucraineni", a adăugat Andriușcenko.

Mariupol trece acum printr-unul dintre cele mai mari dezastre umanitare provocate de războiul Rusiei. Orașul a fost distrus de atacurile Moscovei.

Mariupol este decuplat de alimentarea obișnuită cu energie electrică, gaz și apă potabilă și aproximativ 22.000 de civili au fost uciși de la debutul invaziei.

Astăzi, aproape 150.000 de persoane sunt blocate în Mariupol.

Orașul se află în pragul unui dezastru ecologic și infecțios.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE