Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Les Films de Cannes, singurul eveniment cinematografic care aduce în România cele mai noi filme premiate la Cannes

Les Films de Cannes este singurul eveniment cinematografic care aduce în România cele mai noi filme premiate la Cannes, dar și la alte festivaluri importante din Europa, în anul 2023: filmele care au câștigat Ursul de Aur de la Berlin și Leul de Aur de la Veneția.

Les films de Cannes a Bucarest a fost inițiat în anul 2010 de regizorul Cristian Mungiu, cu ajutorul delegatului general al festivalului de la Cannes, Thierry Fremaux. Anul acesta, a 14-a ediție se desfășoară la București până pe 29 octombrie.

Printre proiecțiile cele mai așteptate de public, Jeanne du Barry, pelicula care marchează marea revenire în cinematografe a lui Johnny Depp. Dar și cel mai recent film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, cu Leonardo DiCaprio și Robert de Niro.

Documentaristul francez care a câștigat Ursul de Aur în 2023 este invitat la festivalul de anul acesta pentru a-și prezenta filmul Sur l’Adamant pentru publicul de la Les Films de Cannes a Bucarest.

Maïwenn, regizoarea și actrița care joacă rolul principal alături de Johnny Depp în Jeanne Du Barry și-a prezentat filmul publicului din Timișoara, dar și din București. Anul acesta, la Cannes, pelicula semnată de Maïwenn a deschis faimosul festival, în ciuda criticilor care au susținut că alegerea nu este cea mai potrivită. Motivul? Procesul scandalos pe care actorul Johnny Depp l-a avut cu fosta soție Amber Heard.

Publicul care dorește să participe la proiecțiile din cadrul ”Les Films de Cannes a Bucarest” este așteptat  la Cinema Elvire Popesco, Cinemateca Eforie, Cinema Union și Cinema Muzeul Țăranului.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE