Îți recomandăm să încerci și aplicația Euronews România!

Actrița Alina Șerban, premiată la Festivalul de la Veneția: E onorant și mulțumesc vieții și șansei că am fost acolo

Actrița Alina Șerban s-a aflat pe scena Festivalului de Film de la Veneția la premiera filmului „Housekeeping for Beginners” în care joacă împreună cu Anamaria Marinca.

Filmul macedonean regizat de Goran Stolevski a primit premiul Queer Lion Award, într-o competiție la care au participat 16 filme, inclusiv filme regizate de Luc Besson și Bradley Cooper.

Filmul este propunerea Macedoniei la Premiile Oscar.

Alina Șerban este actriță, regizoare de film și de teatru. În 2020, Alina Șerban a primit premiul pentru „Cea mai bună actriță a Germaniei” din partea Uniunii Actorilor din Germania pentru rolul din producția germană „Gipsy Queen”. A studiat actoria la UNATC dar și la New York și la Londra.

Alina Șerban a povestit la Euronews România despre acțiunea filmului „Housekeeping for Beginners” și despre emoțiile momentului în care, împreună cu echipa, au fost anunțați drept câștigători ai premiul Queer Lion Award.

Alina Șerban, actriță: ”Îți auzi numele, știi că ești tu. Dar ce a fost și mai emoționant a fost după film, când vedeai că oamenii sunt la fel de emoționați ca tine, că nu este doar în mintea ta și-n inima ta. Că oamenii s-au ridicat în picioare și ne aplaudau minute întregi. Și ne-am dat seama că pentru Goran, pentru mine, pentru echipă este un moment special și pentru sala de 1.000 de oameni și atunci e o poză cu noi în care ne-am îmbrățișat cu toții. Și foarte rar mi se pare că există o echipă de actori care să se îmbrățișeze. A fost o bucurie a noastră, a tuturor. Premiul câștigat de noi e al echipei. E onorant și mulțumesc vieții și șansei că am fost acolo.

Filmul vorbește despre familie, despre iubire, care poate fi în multe feluri, că așa este și viața. Familia uneori nu trebuie să însemne doar legături de sânge. Înseamnă oameni pe care îi alegi și care te înțeleg din priviri, care sunt solidari cu tine. Peste etnia ta, peste orientarea sexuală și diferențele dintre noi, suntem aceiași”.

ARTICOLE DIN ACEEAȘI CATEGORIE